5.9.16.

Kineski plan za Milan - Od zime sve drugačije!

Proces preuzimanja biće završen tokom jeseni, a Kinezi će potpuno drugačije voditi Milan od Berlusconija!

Kakvi god bili planovi oni ne uključuju Adriana Gallianija.

U klub će stići novi sportski direktor, najverovatnije Prade koji je ranije radio u Romi i Fiorentini, a novi vlasnici planiraju da vrate legende, Maldinija i Costacurtu.

Prvi korac biće novi ugovor za mlađe igrače koji će činiti okosnicu tima. Pre svega, u pitanju je Donnarumma, najtalentovaniji golman sveta, pa onda Romagnoli, De Sciglio i Giacomo Bonaventura. Ovaj kvartet biće nukleus oko koga će biti oformljena ekipa.

Novi vlasnici neće do leta ulagati veliki novac u transfere, ali bi na zimu trebalo da popune redovce.

U Milan će, gotovo je izvesno, stići Mateo Musacchio iz Villarreala sa kojim postoji dogovor, čime bi bio zatvoren štoperski tanderm.

Osim odličnog Argentinca planira se dovođenje Rodriga Caia, još jednog defanzivca, kao i Badelja iz Fiorentine koji je Montellina želja.

Ono što je plan je da se do leta oformi solidna osnova na koju će biti pridodato nekoliko igrača svetske klase koji bi kvalitet tima odveli na viši nivo. Neće biti haotičnih kupovina, niti dovođenja slobodnih igrača, klub će krenuti u drugom pravcu.

Čitav projekat se naslanja na novi stadion, to je prvi cilj kineskih vlasnika, smatraju da treba slediti Juventusov poslovni model i da jedino uz novi stadion i postepeno stvaranje ekipe Milan ima šansu da se vrati na nekadašnje pozivije.

Izvor: sportske.net