1.9.16.

Milanisti, ovo je najgori prelazni rok, ikada!

Mediji ocenjuju da je ovo najgore leto u poslednjih 30 godina, tačnije od kada je Berluskoni preuzeo klub. "Rosoneri" već žrtvovali sezonu?

Mediji na Apeninima su izuzetno oštri kada je Milanov prelazni rok u pitanju. On je odrađen gotovo bez novca, pokušavali su da dovedu nekoliko fudbalera, na kraju završili, kako se tvrdi, i bez utešne nagrade.

Stigao je prvi strelac Serije B, Lapadula još na početku, ali pitanje je da li on ima kvalitet za Milan, dovedeni su Sosa, Pašalić, Vanđono, Gomez i juče Mati Fernandez.

Štoper Gomez je doveden da bi igrao odmah, ali već nakon dva meča Montela nije zadovoljan, pa je Galijani juče pokušavao da nekako realizuje transfer Musaća iz Viljareala, za koga nije bilo novca.

Probao je i da dovede Garaja na pozajmicu, ni to nije uspelo, Zenit nije želeo da pregovara, pa je na kraju Milan ostao sa premalo kvaliteta u odbrani i veznom redu, viškom igrača na nekim pozicijama, kada su ofanzivni vezisti u pitanju.

Izvedena je paralela sa prvim prelaznim rokom Silvija Berluskonija, tada je platio 10 milijardi lira, pobedio Juventus i doveo Roberta Donadonija iz Atalante. Njegovo poslednje pojačanje je Mati Fernandez koga je preoteo Kaljariju i koga Montela planira da upotrebi kao dublera za Montoliva.

To dovoljno govori o ambicijama Milana, dok Kinezi ne budu preuzeli klub. Navijači se nadaju da će u januaru biti mnogo više novca, kada i zvanično novi vlasnici preuzmu komande, ali zimski prelazni rok nikada ne nudi takve opcije, u pitanju je popravni za one koji su grešili leti, pa se slobodno može reći da je Milan izgubio već još jednu sezonu.

Jer, ovaj tim, i pored jedne pobede u dva kola nije dovoljno dobar za neke ozbiljnije stvari. Čekanje na povratak velikog Milana se nastavlja...

Izvor: sportske.net