26.10.16.

Bivši kapiten Milana spušta Montellinu ekipu na zemlju: Niste na nivou Juventusa i Rome

"Ovaj tim još uvek nije na nivou ni Napolija, ali može da se bori za mesto u Evropi", rekao je Massimo Ambrosini.

Bivši kapiten Milana Massimo Ambrosini rekao je danas da sadašnji tim Rossonera nema kvalitet da osvoji "skudeto", uprkos tome što ima samo dva boda manje od lidera Juventusa.

Ambrosini je bio veoma razočaran porazom u Ðenovi (3:0) i smatra da ekipa Vincenza Montelle još uvek nije na nivou aktuelnog šampiona, i pored trijumfa nad istim proteklog vikenda (1:0).
"Milan nema kvalitet da osvoji titulu i takmiči se sa Juventusom i Romom. Sa ovim timom i strukturom kluba, može da ima bolje sezone nego prethodne, ali za ostalo je potrebno vreme. Još uvek nije na nivou ni Napolija, ali može da se bori za mesto u Evropi. Način na koji sada igraju govori da postoji šansa da se plasiraju u Ligu šampiona i bilo bi nepošteno da ljudi traže više od toga", rekao je Ambrosini za Sky Italia.

Ambrosini je čak 18 godina nosio dres Milana, odigrao je 489 utakmica i dao 36 golova, ali i osvojio ukupno 12 trofeja, među kojima četiri titule Serije A i dve Lige šampiona.

Karijeru je 2014. godine završio u Fiorentini, igrao je još za Vicenzu i Cesenu, dok je za reprezentaciju Italije zabeležio 35 nastupa.

Izvor: sportske.net