3.10.16.

Evropa bruji o novom blagu Milana: Ovaj momak je novi Andrea Pirlo! (VIDEO)

Velike pohvale na račun Manuel Locatellija.

O Milanovom velikom podvigu i pobedi nad Sassuolom rezultatom 4:3, iako je do 69. minuta gubio sa 1:3 i danas se priča širom Apeninskog poluostrva. Međutim, mnogo više od samog trijumfa Čizmom, kao i gotovo celom fudbalskom Evropom odjeknula je priča o novom Milanovom blagu - Manuelu Locatelliju.

Talentovani 18-godišnji vezista ubeležio je prvenac u dresu Rossonera, za rezultat 3:3, čime je najavio veliki preokret i pobedu nekadašnjeg šampiona Evrope. A njegova reakcija tokom razgovora posle utakmice pokazala je koliko je Locatelliju bio važan pogodak u četvrtoj zvaničnoj utakmici. Bilo je jasno - ispunio je životnu želju i proslavio gol u opremi voljenog kluba.


Dok cela Italija bruji o herojskim suzama mladog veziste, stižu i brojne pohvale na račun Milanovog deteta. I to iz usta njegovog agenta Stefano Castelnovo.
„Jako sam srećan zbog njega. Gol je samo potvrda onoga što sam pričao poslednjih meseci, o tome koliko će postati važan igrač za tim. Ali, sada moraju svi da ga ostave na miru, jer mora da poraste, iako je njegov početak zaista fantastičan“, jasan je Castelnovo.

Ipak, prava pohvala tek je usledila, pošto je mladi Locatelli upoređen s legendarnim Andreom Pirlom.
„Ja kažem – on je novi Andrea Pirlo. Odnosno, mali Pirlo, ako ćemo preciznije. Inače, Pirlo je jedan od Manuelovih heroja iz detinjstva. Pirlo ima brojne kvalitete, ali pre svega razmišlja brzo i donosi prave odluke, što i Manuel stalno radi. Možda nije toliko fizički brz, ali razmišlja brzo“.


Naravno, medije je odmah interesovalo kakvo je Lokatelijevo stanje s ugovorom, u slučaju da evropski velikani počnu da se javljaju?
„On je obnovio ugovor pre nekoliko meseci. Osim tomga, Adriano Galliani je nedavno rekao da će uskoro započeti pregovore oko novog produžetka saradnje, s boljim uslovima“.

Da s ovakom jakom i iskrenom emocijom igra svaki fudbaler Milana, za Rossonere ne bi bilo zime.