10.10.16.

Giganta zanimala cena čarobnjaka Duće, ovo je bio odgovor!

Dušan Tadić je i pre čarolija protiv Austrije bio pod pratnjom velikih klubova, možemo sada da zamislimo kakva će jagma uslediti.

Dušan Tadić je još ranije partijama u Premijer ligi skrenuo pažnju na sebe. Ako se sećate, posle prve sezone je zainteresovao Arsenal, ali je ostao među "Svecima", klub je dao prioritet prodaji drugih igrača.

S obzirom na Tadićev učinak u Premijer ligi, pogotovo kada su asistencije u pitanju, jasno je da je sledeći u redu za prodaju, iako je potpisao ugovor sa Southamptonom.

Još od Gareth Bale-a, ali i ranije, kad bolje razmislimo, ovaj klub ima politiku prodaje najboljih. Mnogi tvrde da će im se to osvetiti, ali oni nastavljaju isto i ne samo da opstaju već su u gornjoj polovini tabele.

Na Tadiću bi mogli da zarade dva ili tri puta više novca u odnosu na ono što su platili kada je dolazio iz Twentea.

Naime, Milan je zanimalo za koliko bi Tadića mogli da kupe, novi kineski vlasnici traže pojačanja, spremni su da ulože novac.

Pre nekoliko nedelja odgovor je bio da bi ta cena morala da bude veća od 20 miliona, ali sada je dodatno porasla. Southampton će čekati najbolju ponudu, nemaju problem da prodaju igrače i rivalima u Engleskoj.

Podsetimo, kupili su Tadića za oko 12 miliona evra, dupla zarada je minimum za igrača koji sada već ima mnogo iskustva, 27 godina i još sigurno dobrih pet sezona u nogama.

Prošlog leta ga je takođe hteo Spartak iz Moskve, pričalo se o 15 miliona evra, ali Englezi nisu hteli ni da čuju. Leto je nova šansa, ovoga puta za veliki klub, ako bude nastavio da igra ovako!

Izvor: sportske.net