12.10.16.

Ko je smestio Maldiniju? Maldinijev šamar Kinezima!

Milan ne može bez polemika, legenda kluba otkrila šta se dešavalo, Kinezi uzvratili...

Paolo Maldini se neće vratiti u Milan.

Sada je to i definitivno, on je otkrio da je odbio ponudu, kivan je na "insajderske" izvore koji su pustili priču da je problem novac.

"Znam te ljude 30 godina, znam da se trude da me diskredituju", rekao je ogorčeni legendarni kapiten "Rossonera". Mnogi veruju da aludira na Gallianija koji je bio prepreka njegovom povratku još nakon što se oprostio od fudbala.

Gde je zapelo?

"Moj otac, ja i sada moji sinovi smo deo Milana, to nam neće oduzeti. Imamo svoje vrednosti i principe, znamo šta je Milan. Lako je bilo reći 'da' pod naletom emocija i upustiti se u avanturu bez promišljanja. Ali, nisam takav, moram da znam šta je moja odgovornost, kako bi mogao da doprinesem", kaže Maldini.

Njegova uloga tehničkog direktora nije bila jasna, osim što je delovalo kao da bi bio pokriće bez stvarne moći da donosi odluke.

"Predstavljena mi je šema po kojoj bi bio zadužen zajedno sa ostalim direktorima za dovođenje i prodaju igrača. Kada sam pitao šta će se desiti, ako se ne složimo, direktor Fassone mi je rekao da će on odlučiti, odnosno njegova je poslednja", dodaje legendarni defanzivac.

"Ta dvojna odgovornost i deljenje posla, kao što je bio slučaj između Barbare Berlusconi i Gallianija ništa dobro nije donela Milanu, valjda smo tu lekciju svi naučili", rekao je Maldini.

On je odbio, ponavlja da novac ne igra nikakvu ulogu, niti se o tome pričalo. Tražio je da se vidi sa vlasnicima, umesto direktora.

"To je profesionalno i ozbiljno sa moje strane, morao sam od njih da saznam planove i njima da iznesem svoje sumnje", objašnjava.

Kinezi su se oglasili, odbacili su Milanove sumnje.

"Uskoro će shvatiti da je pogrešio, žao nam je što neće biti deo projekta. Uskoro će i videti da je ovo pobednički projekat", tvrde novi vlasnici.

Izvor: sportske.net