5.10.16.

Milanov kapiten krcka poslednje kredite, Španija se otvorila kao opcija za spas

Mnogi navijači Rossonera bi se obradovali.

Iako je prošlog leta stavio paraf na novu vernost Milanu, Riccardo Montolivo bi već u januaru mogao da napusti tabor sedmostrukog prvaka Evrope. Italijanski vezista je na meti Valencije, tvrde lokalni mediji u Španiji.

Montolivo je jedan od najčešće kritikovanih fudbalera Milana u poslednje vreme. Činjenica da nosi kapitensku traku samo dodatno pojačava pritisak na njega. Iako je Milano počeo sezonu solidno, Montolivov učinak je mizeran. Kapiten je startovao u svih sedam mečeva od početka sezone i nije ostavio neki poseban utisak. Montolivo je u još težoj situaciji od pojave maldog veziste Manuelea Locatellija koji igra na njegovoj poziciji, ulazi sa klupe i sjajno koristi savku priliku, a minulog vikenda je bio jedan od junaka preokreta protiv Sassuola kada je postigao fenomenalan gol.

Montolivo guši Locatellija i odlazak kapitena bi širom otvorio vrate prve postave za mladu nadu. Montolivo ima ugovor do 2019. godine, ali mnogi veruju da je Milan sa njim letos produžio ugovor kako kapiten ne bi otišao na kraju ove sezone bez obeštećenja. Slaba forma i problemi sa povredama su Milanovog kapitena etiketirali kao jednog najnepopularnijih igrača među navijačima i njegova prodaja bi za mnoge tifoze Rossonera bila dobra vest.

Sada se otvorila prilika da Milan proda kapitena. Novi trener Valencije, Cesare Prandelli je istakao Montoliva kao jedno od najpoželjnijih pojačanja u januaru. Prandelli je lansirao Montoliva za vreme mandata u Fiorenini i tada je vezista pružao najbolje partije u karijeri zbog čega su ga tada poredili sa Andreom Pirlom. Valencija bi u januaru mogla da ispuni želju treneru i plati Montoliva oko 10.000.000 evra što bi za Rossonere bila ponuda koja se ne odbija.