9.10.16.

Prince o kralju: Kakav Zidane, Pele i Maradona! Roni dođe na trening i kaže „danas ću tebi da probacim loptu kroz noge“

Anegdote sa treninga Milana u vreme neponovljivog Ronaldinha.

Kanarska Ostrva otvorenih usta gledaju u Kevina Princa Boatenga, a on isto tako gleda u - Ronaldinha.

Aktuelni napadač Las Palmasa prisetio se trenutaka provedenih sa slavnim Brazilcem u Milanu, uveravajući da od njega boljeg nema.
„Ronaldinho je najbolji fudbaler sa kojim sam igrao“, precizirao je Boateng.

Tvrdnju je potkrepio primerima.
„Kad je potpisao za Milan nije više bio Ronaldinho u svom najboljem izdanju, ali kad je hteo pokazivao nam je trikove sa loptom tako vešto da je to bilo impresivno. U takvim trenucima shvatite da je Ronaldinho, zapravo, najbolji fudbaler planete, iznad Zidana, Pelea ili Maradone“.

Konkretno...
„Kad bismo na treningu igrali „šest na šest“, a pritom se desi da ste u ekipi sa Ronijem, znali ste odmah da ćete na kraju pobediti. Ponekad bi se dešavalo da posle treninga sedne na travu i deset minuta žonglira loptu crtajući njome brojeve u vazduhu. Svi smo se pitali kako je moguće da u telu od 180 centimetara ima toliko talenta. Neverovatno“.

Još malo o naravi nekadašnje „desetke“ Barcelone.
„Kad ne bi izlazio i kad bi se dobro odmorio, došao bi na trening i rekao jednom od nas: „danas ću tebi da probacim loptu kroz noge“. Tako je i bilo. Dalje, umeo je da pogodi prečku uzastopno koliko god bi hteo puta. Znao je da „vrti“ loptu na način na koji ne možete ni da zamislite. Nemoguće je danas naći fudbalera takvog talenta“.

Za kraj, Kevin Prince Boateng je ocenio da je njegov rođeni brat Jérôme, sada prvotimac Bayerna, u vrhu najboljih planetarnih štopera:
„On je među tri najjača defanzivca na svetu. Sigurno. Thiago Silva i on su najjači“.