17.10.16.

Šest dugih godina, jeste li videli Milan?

Verovali ili ne, Milan u ovakvoj poziciji nije bio čitavu večnost. I naredne nedelje biće konačno bitno...

Milan je pobedom u Veroni uspeo da se domogne druge pozicije, deli je sa Romom, a ovako visoko plasiran nije bio šest godina.

Naime, poslednji put su bili na drugoj poziciji još u sezoni u kojoj su branili titulu, tada je na klupi sedeo sadašnji trener Juventusa, Max Allegri, a Ibra je predvodio napad.

I tada je posle osam kola Milan bio drugi, kasnio za Laziom dva boda, ali te sezone nisu uspeli da odbrane titulu, preoteo im je Juventus u finišu i počeo dominaciju koja traje od te sezone.

Kada pominjemo Juve, konačno će njihov dolazak na noge Milanu biti bitan, radiće se o vrhu tabele. Naime, derbi je na programu narednog vikenda, prethodnih godina za Milan nije značilo ništa, kada je borba za vrh u pitanju.

Italijani su se podsetili kada je poslednji put duel dva diva odlučivao nešto o vrhu tabele.

Te utakmice se svi sećaju, završila je 1:1 kada Muntariju nije priznat onaj pogodak, lopta je ušla u gol, Buffon je intervenisao, sudija je pokazao da se igra nastavi. Na toj utakmici je poništen i regularan gol Juventusa zbog ofsajda, ali je ova greška bila mnogo veća.

Ona je u poluvremenu isprovocirala sukob tadašnjeg trenera Juventusa, Antonija Contea i Adriana Gallianija, kada je sadašnji menadžer Chelsea rekao direktoru Milana da je mafijaš. Međutim, to nije sprečilo Gallianija da ga nekoliko godina kasnije pozove da trenira Milan.

Još jedna zanimljivost, tada je Milan bio prvi, a Juve posle dve očajne sezone počeo da se vraća u vrh italijanskog fudbala. Sada su "Rossoneri" u sličnoj situaciji, videćemo da li će se istorija ponoviti.

Recimo i to da je ovo novi, italijanski Milan, kao malo kada u novijoj istoriji, sinoć na "Bentegodiju" je počelo osam domaćih fudbalera, odnosno Italijana. Od toga petorica igrača bila su mlađa od 23 godine.

Sve to hrabri posle godina depresije, videćemo šta će se desiti kada Kinezi preuzmu klub, tu i dalje ima dosta sumnji, ali mnogi tvrde da je ovo pravi put.

Najteži mogući ispit sledi za vikend...

Izvor: sportske.net