16.10.16.

Veče prelepih golova na ''Bentegodiju'', Milan u samom vrhu!

U poslednjoj večerašnjoj utakmici osmog kola Serije A, Milan je upisao peti trijumf i probio se na deobu drugog mesta na tabeli!

''Rossoneri'' su ponovo obradovali svoje navijače i dodatno se učvrstili među vodećim ekipama u Seriji A. Ekipa Milana večeras je kao gost savladala ekipu Chieva u Veroni rezultatom 2:1, a meč su obeležili prelepi golovi, na obe strane.

Na prvi smo čekali do 44. minuta utakmice, kada je vezista Milana Juraj Kucka poslao pravi projektil sa oko 25 metara od gola domaćih, a golman Sorrentino tu ništa nije mogao da učini - 0:1!

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a tek što je počeo ovaj deo igre, Niang je postigao još jedan prelep pogodak za Milan, bio je to novi precizan udarac sa distance i prednost ''Rossonera'' bila je duplirana.

Izgledalo je da su domaći ovim primljenim golom izgubili sve šanse da izbegnu poraz, ali nadu im je vratio Birsa, svojom majstorijom iz ''slobodnjaka'' za 1:2.

Potom se uvukla nesigurnost u ekipu Milana, neizvesnost je trajala do poslednjih sekundi ovog meča, a onda je Carlos Bacca u nadoknadi vremena otklonio sve dileme, doduše uz pomoć jednog igrača domaćih od koga se lopta odbila u donji levi ugao Sorrentinovog gola - 1:3.