21.10.16.

Wenger rešava pitanje napadača za narednu deceniju?

Jedna od najkritičnijih pozicija u Arsenalu, godinama unazad, je pozicija najisturenijeg, da li je konačno pronađeno rešenje?

"Tobdžije" godinama unazad "pate" od nedostatka pravog golgetera. Od Thierrya Henrya na "Emirejts" nije kročio nijedan fudbaler koji bi mu prišao po kvalitetu a vremenom se pokazalo i po statistici, te su navijači tokom svakog prelaznog roka imali svoje želje za napad.

Posebno je ovog leta dovođenje centarfora bila glavna tema u redovima Arsenala, pominjani su Lacazette, Benzema, Slimani i Lukakau, na kraju je napad pojačao Lucas Perez, koji nije ni klasična devetka.

Dakle, Wenger trenutno na raspolaganju ima Girouda i Welbecka koji po prirodi igraju kao najistureniji, tu je i Perez da pomogne.

Francuski strateg se u nedostatku opcija odlučio da šansu u špicu ukaže Alexisu, za sada mu prolazi, ali je jasno da za napad na trofeje, Arsenal mora da ima kvalitetnog golgetera.

Welbeck je van terena zbog nove teške povrede, Giroud ima problema sa svojim osnovnim zadatkom, postizanjem golova, te je jasno da će Wenger možda već ove zime morati u "šoping".

Novo ime koje se pojavilo kao opcija "Tobdžija" je napadač Milana M'Baye Niang.

Talentovani senegalski fudbaler je ovog leta već bio na meti nekoliko timova iz Premijer lige, najviše ga je želeo Leicester, na kraju je ipak ostao na "San Siru" i nije napravio grešku kako je na sedam nastupa u Seriji A upisao tri pogotka i dve asistencije.

Wenger je njegov veliki poštovalac još iz doba dok je kao omladinac branio boje Kaena, a spreman je da ga dovede već u januaru. Ipak, ukoliko Milan bude previše "tvrd" ove zime, Wenger je odlučan u nameri da ga angažuje, te će sačekati leto. Bilo kako bilo, Niangov naredni klub bi lako mogao da bude Arsenal.

Kako ima samo 21 godinu, on bi bio dugoročno rešenje, ali je pitanje koliko bi mu vremena trebalo da se privikne na Premijer ligu, te bi navijači Arsenala morali dodatno da se strpe. Nije poznato koliko Milan vrednuje svog napadača, ali nema sumnje da će Arsenal sa bilo kojom razumnom cenom moći da izađe na kraj.Izvor: sportske.net