10.11.16.

Bacca za Džeku

Da li će Bosanac konačno obući dres Rossonera?

Milan nudi Carlosa Baccu za Edina Džeku javljaju italijanski mediji ovog jutra. Prednjači torinski Tuttsport koji baš i nije najrelevantniji za dešavanja u Milanu i Rimu, ali čini se ovde „ima nešto“.

Edin Džeko je Milanov i Gallianijev višegodišnji san. Iako Galliani uskoro ide u penziju i neće raditi januarski prelazni rok, bosanski napadač je i dalje želja na San Siru. Milan je godinama jurio Džeku. Prvo dok je igrao u Wolfsburgu. Pa kada je odlazio iz Manchester Cityja. I poslednji put prošlog leta kada je Roma rekla „ne“.

Milan će opet pokušati, ali sada je još teže jer je Bosanac u sjajnoj formi i rešeta mreže u dresu Vučice. Zagovornik transfera je i Vincenzo Montella, koji nije u najboljim odnosima s Carlosom Baccom i jedva čeka da se reši Kolumbijca. Pod uslovom da dobije pravu zamenu na piziciji prvog napadača. Milan je spreman da Romi ponudi Baccu, a u tom cilju je nedavnom duelu Rome i Bologne prisustvovao Massimo Mirabelli koji će u januaru preuzeti Gallianijevu poziciju u klubu.

Međutim, teško da će Roma pristati na ovu opciju, sada kada je istrpela očajnu prošlu sezonu bosanskog napadača i dočekala njegov povratak u formu...