28.11.16.

Kako je i zašto Carlos Bacca postao “slučaj”: Dok je Milan igrao, on navijao na tribinama u Sevilji

Sve više signala da Kolumbijac napušta tabor Rossonera.

Letos je bilo blizu, a izgleda da će na zimu uslediti i definitivan razlaz Milana i Carlosa Bacce. Tačnije, Milanu bi trebalo da pođe za rukom da se reši kolumbijskog napadača kojeg je hteo da proda i prošlog leta.

Tada je Bacca odbio ponudu West Hama iako su se klubovi dogovorili, ali sada je i njemu prekipelo i bliži je odlasku nego ostanku. O tome svedoči i činjenica da je Bacca sinoć u vreme Milanove utakmice u Empoliju bio na tribinama stadiona u Sevilji gde je bodrio bivši klub protiv Valencije. Upravo je Sevilla jedan od zainteresovanih klubova da angažuje Baccu u januaru.
“Ja sam mu dozvolio da ide u Sevilju na utakmicu. Tražio je dozvolu i dobio je od mene i kluba. Imao je slobodne dane i može da koristi terapije gde hoće”, rekao je trener Montella posle meča u Empoliju.Zašto je Milan toliko zapeo da proda najboljeg napadača? Nekoliko razloga se pominje…

Prvi je taj što je Baccina plata preveliko opterećenje za klupski budžet. Sa 4.500.000 evra neto godišnjih primanja, Bacca je najplaćeniji igrač tima i Milan želi da te pare iskoristi na drugačiji način. Drugi razlog je taj što Bacca već ima 30 godina i ovo je poslednja šansa da se vrate uložena sredstva od pre godinu i po dana kada ga je Milan platio 30.000.000 evra. Igračima u njegovim godinama cena obično pada i Rossoneri u januaru možda mogu da izvuku dobar deo onoga što su uložili.

Tu je i Baccin odnos sa trenerom Montellom. Nije idealna, a to se videlo i u situacijama kada ga je Montella menjao tokom utakmica, a Kolumbijac nervozno gestikulirao i nije krio nezadovoljstvo trenerovim odlukama.

Odnos je još zategnutiji posle partija u poslednje vreme. Za razliku od prošle sezone kada je bio jedina svetla tačka i koristio praktično svaku drugu šansu koju bi mu limitirana ekipa servirala, napadač ove sezone nije tako ubojiti daleko je od prave forme. Mada je često bio žrtva Montelline taktike i usamljen u špicu je obavljao lavovski deo posla za saigrače.

Bacca je u seriji od šest prvenstvenih utakmica na kojima nije postigao gol! Što je problem za svakog napadača… Njegova zamena Lapadula je počeo maksimalno da koristi svaku šansu. Bacca je u 11 utakmica za 925 minuta na terenu postigao šest golova, ali od toga dva iz penala. Lapadula je za 248 minuta dao tri gola, od kojih sva tri bili ključni.

Kada se na to dodaju i Baccine utakmice u reprezentaciji, to je devet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima u kojima nije bio strelac. Čak je izgubio i mesto startera u nacionalnom timu. Sve to utiče na cenu i formu 30-godišnjeg napadača.

Nekolicina klubova se interesovala za njega, Milan ga je nudio Napoliju ali je De Laurentiis odbio, a onda se uključila Sevilla u čijem dresu je Bacca odigrao najslavnije utakmice karijere. Andalužani hoće da vrate bivšeg golgetera, ali bi da ga prvo pozajme, a onda otkupe na kraju sezone. Milanu to ne odgovara jer želi da što pre završi posao i dobije novac za dovođenje pojačanja. Ipak, ne treba isključiti da u januaru dođe do dogovora…