25.11.16.

Milan juri sjajno i jeftino pojačanje - Španac, plejmeker, živi u Londonu...

...a nije Fabregas!

Iako se već mesecima šuška o prelasku Cesca Fàbregasa u Milan, izgleda da Rossoneri koriste Španca samo kao dimnu zavesu za njegovog zemljaka koji je takođe „zaposlen“ u Londonu i igra na poziciji plejmejkera.

Milan hoće Santija Cazorlu!

O Fàbregasu se priča još od finiša letnjeg prelaznog roka, a pogotovo otkako ga je Conte sklonio iz startnih 11 Plavaca i jasno mu poručio da nije u prvom planu. Fàbregas je diplomatski odgovarao da je srećan u Chelseaju, da je zadovoljan zbog rezultat ekipe, ali je logično da kao i svaki fudbaler želi da igra. To kod Contea nije relano, s obzirom da je Italijan u tandemu Kanté - Matić dobio oklopno vozilo na sredini terena. Zato se konstantno podgrevala priča o slidbi u Milan. Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka je bilo pregovora, Galliani ga je želeo, ali trener Montella nije zagrejan za dovođenje Fàbregasa i radije bi nekog drugog.

Poput Santija Cazorle!

Iskusni Španac je sve manje važan za Arsenal, čemu su doprinele česte povrede, ali i sve jača konkurenciju u veznom redu Tobdžija. Kazorla ima 31 godinu i još može da ponudi kvalitet, a u Milanu bi bio veliko pojačanje za vezni red i rasteretio bi mladog Locatellija.

Olakšavajuća okolnost za Milan je što Cazorli ističe ugovor narednog leta i što bi u januru došao za simobilično obeštećenje, a tu je i opcija da poptiše predugovor i dođe na leto kao slobodan igrač.

Međutim, Milan će imati i konkurenciju u vidu Valencije i Seville koji su takođe zainteresovani za Cazorlu.