18.11.16.

Mourinhove lisice i titula koja je ukradena Rossonerima: Neprijatelj broj 1 sudi milanski derbi (VIDEO)

Paolo Tagliavento već može da računa na salvu zvižduka.

Nedelja, 20.45 na San Siru. Milan protiv Intera. Vincenzo Montella i njegove mlade i supertalentovane nade protiv debitanta na klupi Nerazzurra Stefana Piolija. Ulog je ogroman. A sudija - Paolo Tagliavento, jedan od najomraženijih ljudi u gradu. Na obe strane.

Naravno, okoreli navijači svakom će sudiji pronaći “milion“ situacija u kojoj ih je oštetio, ali Tagliavento nije baš bilo ko.

Na plavo-crnoj strani Milana sećaju ga se po susretu sa Sampdorijom iz 2010. godine kada je u 31. i 38. minutu isključio prvo Waltera Samuela, a potom i Ivána Córdobu, pa su Nerazzurri dobar deo meča igrali “devet na 11“, a Jose Mourinho zaslužio suspenziju zato što je kraj aut linije prekrstio ruke kao da je vezan lisicama poručivši Tagliaventu da sudi “za zatvor“.Sa druge strane, Rossoneri Tagliaventa mrze zbog dešavanja iz sezone 2011/2012 kada je Juventus započeo surovu dominaciju na Apeninima, a Milan poslednji put bio ozbiljan kandidat za titulu. U februaru je na San Siru čekao baš torinsku Staru damu, vodio je sa 1:0, da bi Sulley Muntari i duplirao prednost, ali Tagliavento taj gol nije priznao, iako je lopta jedno pola metra prešla preko gol linije.

Navijači Milana i dan danas tvrde da su zbog te odluke izgubili titulu.Tagliaventi bi bolje bilo da odsudi utakmicu bez greške.