5.11.16.

Pato otkriva: Ronaldo mi je dao Plejboj i rekao - budi u mojoj grupi ili idi kod Kake i ostalih vernika

Alexandre Pato o nestvarnim trenucima po dolasku u Milano i susretu sa najvećim zvezdama svetskog fudbala.

Brazilski napadač Alexandre Pato, sada prvotimac španskog Villarreala dao je izuzetno zanimljiv intervju za Fox Sport, u kojem se prisetio najzanimljivijih trenutaka dok je nosio dres Milana.

Kada je 2007. godine stigao na San Siro u Milanu su se još uvek nalazila najveća svetska fudbalska imena, među kojima su bili i njegovi sunarodnici Ronaldo i Kaka, za koje su vezane prve anegdote iz redova Rossonera.
"Kada sam stigao u Milan upoznao sam mnogo velikih igrača. U svlačionici sam sedeo između Maldinija i Ronalda, dok je sa druge strane bio Kaka. Već u prvim danima Ronaldo mi je dao časopis Plejboj i pitao me da li želim da budem u njegovoj grupi ili u Kakinoj, gde su se nalazili crkveni simboli", rekao je Pato.

Trenuci u Milanu su delovali nestvarno za brzonogog Brazilca.
"Nisam osećao pritisak, bio sam u snu. Igrao sam tamo jer sam bio dobar, jer volim fudbal. Pritisak sam tek kasnije osetio. Kad sam došao na medicinse testove doktor mi je stavio kapi u oči koje su mi potpuno pomutile vid, čak i kada sam stigao u Milanello držao sam oči zatvorene. Tek sam progledao tokom prezentacije sa Ancelottijem i ostalim igračima. Najbolji trenutak mi je bio kada sam stigao u Milano i kada su me ljudi čekali na aerodromu u klupskim dresovima".

KARLETO DRUGI OTAC

Za sve što je doživeo u crveno-crnom dresu prepisuje Carlu Ancelottiju.
"Da nije bilo njega, ne bi došao u Milano. Ancelotti je zaslužan za ono što sam postao u fudbalu, on je primer prave osobe. Kad sam stigao bio sam mlad, a on je bio kao otac za mene".

O Silviju Belusconiju kao istinskoj legendi kluba.
"On je uvek bio isti. Bio je gospodin i uvek se tako ophodio prema meni. Kada sam otišao do njega da ga zamolim da me pusti da se vratim u Brazil on to nije prvo želeo, ali smo se na kraju zajedno sa Gallianijem dogovorili da je najbolja stvar da ne puste. Obojici sam se zahvalio, odnos je uvek bio fenomenalan. Upoznao sam Milan pod Berlusconijem, kada sam otišao iz njega još je bio tu. Ne mogu da zamislim klub bez njega".

O Barbari…
"Nikada nisam dozvolio da stvari iz privatnog života izađu na teren zajedno samnom. Uvek sam davao svoj život za klub, za navijača i moje saigrače. Iz svog privatnog života pamtim najlepše momente, ali nikada nisam dozvolio da utiču na moj rad".

U Villarrealu je ponovo pronašao mirnu luku.
"Odlično sam se snašao. Nakon boravka u Brazilu povratak u Evropu je bio moj san. Osećam se kao da sam stigao u Milan. Bonera mi je pričao sve najlepše o ekipi, razgovarao sam sa trenerom i zahvalan sam im što smu mi pružili ovu šansu. Imamo veliki kvalitet, složni smo, imamo sjajnog trenera i svi smo srećni", zajključio je Alexandre Pato.