20.12.16.

Milanezi, zašto to radite sebi?

Marouane Fellaini ide sa Old Trafforda.

Vreme je za rastanak, samo još da Marouane Fellaini pronađe žrtvu koju bi mogao da zavrne za verovatno poslednji jak ugovor u karijeri. Jose Mourinho nije sveznalica, ali je brzo shvatio da mu ekipa bolje igra kad Belgijanca nema na terenu, pa je fudbalerov zahtev za povišicom naišao na zid ćutanja. Manchester United je odbio da mu ponudi novi ugovor, pa se čini da je januarski rastanak neminovan, iako Fellaini ima ugovor na još 18 meseci.

Međutim, bude li čekao dugo, zaći će u četvrtu deceniju, pa je možda i bolja opcija da sada pokuša da pronađe taj poslednji veliki ugovor. Ostrvski mediji spekulišu da bi uhlebljenje mogao da pronađe u jednom od dva italijanska giganta, posrnula doduše, Interu ili Milanu.

Problem je, doduše, što Fellaini traži i platu od 7.000.000 evra, a jasno je da ni Nerazzurri, a ni Rossoneri neće ni prići toj sumi. Mada koliko se nelogičnih poteza vuče u oba kluba u poslednje vreme - bude tako u periodima bezvlašća - ništa nas ne bi iznenadilo.

Bilo kako, Marouane je u ponedeljak boravio u Milanu sa bratom blizancem Mansourom. Milan se pominjao još prošle godine. Inter je nova priča. Manchester United bi najradije prodao igrača mada nije decidirano ni protiv pozajmice do isteka ugovora. Bar da ne plaća platu ako ne mora. Greška je već načinjena. Još onda kada ga je leta 2013. David Moyes doveo kao jedino pojačanje prelaznog roka za prepumpanih 32.400.000 evra. Ume da bude i te kako koristan, ali nikad nije bio toliko dobar igrač.

Kad su drugi igrači u pitanju, Fellainijev bivši klub Everton pitao je za Morgana Schneiderlinaa, United je odgovorio cenom od 28.000.000 evra. Pominje se i Memphis Depay, samo kao pozajmica.

Sa druge strane, Mourinho traži štopera i priča se da mu je za oko zapao Benficin Victor Lindelöf sa obeštećenjem od čak 45.000.000 evra! Njegovi zastupnici juče su i doputovali u Englesku na "upoznavanje". United je predstavljao potpredsednik Ed Woodward, Lindelöfa superagent Jorge Mendes. Dovodio je on i ranije igrače na Old Trafford.