13.12.16.

Nemac surovo ohladio Milan i Inter: Nekad su bili veliki, sada propadaju… Nema smisla da idem tamo

“Prelazak u Milan ili Inter iz Bundeslige bi bio korak unazad u karijeri, Italija je tek četvrta lige Evrope, a više nema ni najbolje defanzivce”, poručio je jedan od najtraženijih štopera današnjice.

Niklas Süle se u poslednje vreme profilisao kao jedan od štopera koji su budućnost evropskog fudbala. Mladog defanzivca Hoffenheima bi u svojim redovim rado videli mnogi veliki i bogati klubovi Evrope, među kojima su i italijanski velikani Milan i Inter.

Još prošlog leta je 21-godišnjeg Nemca želeo Antonio Conte u Chelseaju. Ali otac mladog Nemca je tada odbacio mogućnost prelaska na Stamford Bridge uz poruku da je rano, ali da bi u sledećem prelaznom roku moglo da dođe do Süleovog prelaska u Chelsea.

Ove jeseni su Milan i Inter pokazali interesovanje za Hoffenheimovog reprezentativca, ali on je istakao da nema nameru da dolazi u italijanski fudbal jer to shvata kao korak nazad u karijeri.
“Znam da je moj agent kontaktiran. Ali za mene prelazak Italiju nema nikakvog smisla. Milan i Inter su izgubili svoju magiju koja ih je činila velikima. Ne mogu ni da se kvalifikuju za Evropu. U prošlosti su imali velike igrače, a imena klubova su imala težinu. Lep je to grad, navijači su sjajni… Ali klubovi propadaju. Otići tamo iz Bundesligi bi bio korak unazad u karijeri. Preferiram englesku Premijer ligu”, rekao je Süle za Gazzettu dello Sport.

Da Süle nema visoko mišljenje o italijanskoj ligi govore i sledeće reči:
“Italija je tek četvrta liga Evrope. Više nemaju ni najbolje defanzivce kao što su bili Cannavaro ili Nesta. Chiellini i Bonucci su sjajni igrači, ali nisu klasa Sergija Ramosa ili Jérôma Boatenga”, poručio je Süle.

Chelsea se i dalje pominje kao kandidat za njegovo dovođenje, ali je izvesno da od selidbe iz Hoffenheima u januaru neće biti ništa. Klub će sačekati leto jer cena maldog štopera raste sa dobrim igrama tokom sezone.