9.12.16.

Neverovatno! Ronaldo minule godine zaradio više novca od evropskog velikana!

Portugalski fudbaler iz redova Real Madrida, zaradio je u 2016. godini više novca od sedmostrukog osvajača evropskih kupova.

Već i ptice na grani znaju da su fudbaleri uveliko preplaćeni. Setimo se koliko je Manchester United platio transfer Paula Pogbe, a prema dokumentima koje je objavio "Football Leaks", najplaćeniji fudbaler na svetu je argentinski reprezentativac, ali nije u pitanju Leo Messi. Reč je o napadaču kineske Hebei China Fortune, Ezequielu Lavezziju! Prema poslednjim informacijama, bivši fudbaler Napolija i PSG-a zarađuje neverovatnih 590 hiljada evra na nedeljnom nivou! Dakle, Lavezzi zarađuje 155 hiljada evra više od Ronalda!

Klubovi daju zaista basnoslovne svote novce svojim igračima, Ronaldo prema ugovoru (zajedno sa bonusima) zarađuje oko 50 miliona evra na godišnjem nivou bez poreza.

Ipak, ta zarada nije ni delić od onoga koliko zvezda Reala dobija od raznih brendova čije je zaštitno lice.

Samo od proizvođača sportske opreme "Nike", Ronaldo dobija 12 miliona evra godišnje, a prema informacijama koje ima novinar "Sky Sports-a" Kaveh Solhekol, u 2016. godini Ronaldo je zaradio neverovatnih 225 miliona evra (190 miliona funti)!

To je za 25 miliona evropskih novčanica više od novca koji je u prethodnih godinu dana zaradio velikan evropskog i italijanskog fudbala Milan!