25.12.16.

Supermen Donnarumma: Neopisiv osećaj! Čast mi je da nosim Milanov dres! Ljubim grb jer mnogo volim klub (VIDEO)

"Posle utakmice Điđi mi je prišao, zagrlio me i čestitao mi na prvom trofeju u karijeri. Ovo je osećaj koji ne mogu da opišem rečima", kaže mladi golman.

Ima 17 godina, a brani kao mator!

Jednostavan opis koji na pravi način može da istakne koliko je Gianluigi Donnarumma zaista dobar golman. A ne da je dobar - nego je fantastičan.

Kada još nisi došao ni do punoletstva, a u zubima nosiš jednog posrnulog giganta i grabiš rukama i nogama samo kako bi mu vratio stari, blistavi sjaj, onda moraš da budeš nešto posebno. Tako je italijansko čudo od golmana juče Milanu donelo prvi trofej posle pet godina, a bravurama sprečio Higuaina, Dybalu, Mandžukića i ceo tim Juventusa da prigrabi još jedan pehar i tako nastavi trend apsolutne dominacije na Čizmi.

I ne samo što je branio vrhunski tokom 120 minuta fudbala, već je i u penal seriji zaustavio Dybalin udarac i tako najavio Milanov uspon do zvezda.
"Ovo je neopisiv osećaj koji nikada neću zaboraviti", bilo je prvo što je Donnarumma izjavio novinarima u Milanu, po sletanju u 5.30 izjutra.

Fudbalere Milana na aerodromu je dočekala grupa od 50 navijača, koji nisu krili zadovoljstvo zbog velikog uspeha. Nisu ni igrači Vincenza Montelle.
"Ljubim grb jer mnogo volim klub. Blizak je mom srcu, to je klub koji volim od malih nogu i velika je čast nositi dres Milana", kaže momak koga u Italiji sve češće zovu Supermen.

Poređenja sa Gianluigijem Buffonom gotovo da su svakodnevna, a Donnarumma nikada nije krio da mu je legendarni golman najveći idol i da obožava to što može od njega da uči.
"Posle utakmice Điđi mi je prišao, zagrlio me i čestitao mi na prvom trofeju u karijeri. Mnogo smo radili i mnogo smo se trudili da postignemo ovo što smo uradili u Dohi, a pobeda je samo nagrada za sav uloženi napor i trud", smatra Donnarumma.

Sa 17 godina heroj Milana, a nastavi li ovako - za nekoliko godina može da postane ikona kluba.