6.1.17.

E sad Milan ima razloga da se plaši, Juve spremio 80 miliona!

Stvari postaju ozbiljne, novac je spreman. Videćemo da li je ovo samo pritisak Raiole, tek on i dalje ne veruje da su Kinezi koji treba da kupe Milan ozbiljno. U prilog mu idu i dešavanja u januarskom prelaznom roku!

Novac je spreman i Juventus je smrtno ozbiljan, naciljali su Donnarummu kao naslednika Buffona, pokušaće sve ne bi li ga doveli na leto.

Računaju na Raiolu, njegove veze sa budućim predsednikom Juventusa Nedvedom, ali i nemoć Milana koji je u vakuumu između starih i novih vlasnika.

Naravno, Kinezi koji su već dali 200 miliona kapare tvrde da će zadržati najtalentovanijeg golmana na svetu, ali Minu Raioli nije to dovoljno, on ne veruje da imaju novca da naprave ozbiljan tim.

Sa druge strane Juventus bi platio Donnarummi 5 miliona po sezoni koliko traži Raiola, ugovor bi bio na četiri godine, sa porezima to je 40 miliona. Još toliko bi platili Milanu, i završili posao tokom leta.

Onda bi Donnarumma delio minutažu u Buffonovoj poslednjoj sezoni, učio od verovatno najboljeg golmana svih vremena i posle Mondijala u Rusiji, uz Juventusovu, preuzeo i italijansku jedinicu.

To je plan, deluje lepo na papiru, Donnarumma puni u februaru 18 godina, ako ne potpiše ugovor do leta, teško je verovati da će ostati u klubu.

Navodno "klozing" odnosno definitivno preuzimanje kluba od strane novih vlasnika je zakazano za početak marta, a Galliani je ostavljen na cedilu u prelaznom roku. Poslednji kontakt sa Kinezima imao je pred Božić, podsetimo, da bi neki transfer bio realizovan i oni, i sadašnje rukovodstvo moraju da se slože. To su učinili kada je Deulofeu iz Evertona u pitanju, ali "Karamele" traže da se Milan obaveže da će nekadašnjeg Barsinog klinca otkupiti na kraju sezone, sa čim se Kinezi ne slažu.

Stigla je i ponuda za Baccu iz Kine, Kolumbijac se nećka, Milan bi ga prodao, kako bi se dokopao nekih sredstava u prelaznom roku. Jer, januar će proći, ako se ne pojačaju, oni sa ovim timom nemaju šta da traže u borbi za Ligu šampiona.

Ali, Donnarumma ostaje problem broj jedan, on želi da ostane u klubu, ali realno, malo će se pitati, kada je tu Raiola. Juventus nema nameru da se drži po strani, oni će teško naći golmana kvaliteta Buffona, to je verovatno i nemoguće, ali bi Donnarumma bio idealna zamena.

"Tradicija je da najbolji italijanski golman čuva mrežu Juventusa, tako je već nekoliko decenija", rekao je nedavno direktor Marotta.

Poruka ili nešto drugo, tek novca imaju...

Izvor: sportske.net