24.1.17.

Lazović i Milan? Šuška se

M’Baye Niang svakako nema budućnost na San Siru.

Adriano Galliani više nema luksuz da se kao nekad razbacuje milionima, ali ne može taj da mirno sedi tokom prelaznog roka. A kad para nema u izobilju, treba pronaći druge načine. Galliani je tu pravi čarobnjak. Posle dovođenja Gerarda Deulofeua na pozajmicu iz Evertona i rezanja platnog spiska slanjem Luiza Adriana u moskovski Spartak, čuvena ćela italijanskog fudbala pokušaće da dodatno osnaži igrački kadar Milana Vincenza Montelle i to - žrtvovanjem M’Bayea Nianga.

Bezmalo svi italijanski mediji pišu da je 22-godišnji Francuz potrošio kredite na San Siru, iako je sjajno počeo sezonu da bi potom potonuo posle dva promašena penala. Gallianijev prvi plan je Genoa. Odavno je on u odličnim odnosima sa gazdom Grifona Enricom Preziosijem, mnogo su poslova završili zajedno, pa je predlog bio - Niang za Lucasa Ocamposa, koji je još pod ugovorom sa Olympiqueom iz Marselja.

Tu je i rezervna varijanta u slučaju da Marseille ne aminuje posao. Ona koja nas posebno zanima. I Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport pišu da je Galliani zainteresovan i za Darka Lazovića i da ne bi imao ništa protiv ako bi umesto Ocamposa, koji je bio za, na San Siru završio srpski internacionalac!

Međutim, čini se da je barem trenutno malo verovatno da će Lazović u Milano, jer Niang prema prvim informacijama neće u Genou. Sad se u Tuttosportu pominje i opcija odlaska u Torino Siniše Mihajlovića, koji je više nego zainteresovan da obnovi saradnju sa Niangom.

Ni Genoa još nije sasvim otpala. Samim tim ni Lazović, koji se ove sezone u potpunosti ustalio u Genoinom 3-5-2 sistemu.