3.1.17.

Mančester Siti ponudio 2.000.000 evra za Milanovo čudo od golmana!

Momak ima najmanju platu u Milanu - 100.000 evra.

Milan je lansirao Đanluiđija Donarumu u fudbalsko sazvežđe. Mladi golman je postao senzacija ne samo italijanskog, već i svetskog fudbala. Sa samo 17 godina je već najboljim čuvarima mreže u Evropi, a Milanov plan je da ga učini klupskom ikonom kao Paola Maldinija i da ga zadrži u klubu do kraja karijere.

To znači da se ostalim golmanima u Milanu ne smeši lepa budućnost. Jedan od njih je Alesandro Plicari, trenutno treći golman Rosonera. On je još mlađi od Donarume i ima samo 16 godina. Takođe je veliki talenat i za njega znaju skauti svih velikih klubova. Čak je i Berluskoni pričao o njemu.
“Pored Donarume, imamo još jednog sjajnog, maldog golmana”, rekao je nedavno Silvio Berluskoni misleći na Plicarija.

Ovaj tinejdžer ima stipendijski ugovor sa Milanom do 2018. godine i najmanju platu u ekipi - 100.000 evra godišnje. Iako ima samo 16 godina, Plicari brani za mladi tim u konkurenciji tri godine starijih igrača. Predviđaju mu svetlu budućnost, a situaciju je pokušao da iskoristi Mančester Siti.

Prema ekskluzivnim saznanjima Gazete delo Sport, mančester Siti je ponudio Milanu 2.000.000 evra za Plicarija. Rosoneri su glatko odbili. Ali to ne znači da će zadržati Plicarija. Milan ovih dana radi na dovođenju iskusnog Marka Storarija iz Kaljarija. Tačnije, njegovom povratku s obzirom da je već bio njihov član. U pitanje trampa sa Kaljarijem u kojoj bi brazilski golman Gabrijel zamenio Storarija na Sardiniji. Milan želi Storarija kao podršku Donarumi i kako bi maldi golman učio od iskusnog čuvara mreže na treninzima.

To znači da Plicari nije viđen kao drugi golman, ali bi mogao da ode negde na pozajmicu gde bi mu skočila cena. Milan bi tako mogao u budućnosti da zaradi na Plicariju mnogo više od ovih 2.000.000 evra koliko je ponudio Siti.

Pogledajte kako brani novo Milanovo čudo od deteta...