4.1.17.

Milanov spas je Bacca, ode Kolumbijac u "El Dorado"?!

Čeka se ponuda, posle toga bi za Milan sve bilo lakše u januarskom prelaznom roku!

Zvanično, Carlos Bacca nije na prodaju, ali italijanski mediji su uvereni da bi za 30 miliona evra, Milan pustio Kolumbijca.

Pitanje je samo njegove spremnosti da se preseli u Kinu, tri kluba spremaju ponude.

Ogroman novac je u pitanju, iskusni napadač bi mogao da računa na blizu 10 miliona evra po sezoni, a "Rossoneri" bi dobili novac za prelazni rok u januaru.

Podsetimo, oni su do sada prodali Luiza Adriana moskovskom Spartaku, menjali su golmana sa Cagliarijem, Gabriel je došao za Storarija, koji će biti rezerva Donnarummi.

Čekaju i Deulofeua, ali sve je to praktično poslovanje bez novca, za neke ozbiljnije igrače potrebno je da prodaju Baccu.

Ko su klubovi koji bi Kolumbijca?

Jedan je ambiciozni Tianjin koji vodi Fabio Cannavaro i koji je ušao u ligu ove sezone. Nikola Kalinić ih je odbio, sada bi Baccu, videćemo da li će uspeti da ga privole uz ogromnu platu, duplo veću u odnosu na onu koju ima u Milanu.

Idemo dalje, tu je Shanghai Shenhua koji bi Baccu upario sa Tevezom, pre toga moraju da se oslobode jednog stranca, rade na tome, iskusni Obafemi Martins bi se vratio na drugi kraj sveta u MLS.

I na kraju, oni najbolji i najmoćniji, Guangzhou Evergrande koji dominirao kineskim fudbalom, a dva puta su osvojili i Ligu šampiona. Trenira ih Scolari koji bi da kompletira kolumbijski tandem u špicu, Bacca bi igrao u tandemu sa zemljakom Jacksonom Martínezom.

Milanu bi, kako rekosmo, ovaj transfer odrešio ruke da se pojača, probali bi da kao zamenu za Baccu na pozajmicu dovedu Zazu iz Juventusa, a novac bi upotrebili za kupovinu verovatno Badelja iz Fiorentine i eventualno još jednog defanzivca, jer Montella smatra da su to osetljiva mesta i da je to ključ za borbu za mesta koja vode u Ligu šampiona!

Izvor: sportske.net