7.1.17.

"Suso je bolji od Davida Silve"

Agent i otac fudbalera Milana Jesusa Susa, Jesus Fernandez, smatra da je njegov sin bolji igrač od zvezde Manchester Cityja Davida Silve.

Suso je ove sezone zaista odličan u dresu Rossonera. Postigao je pet golova uz šest asistencija i ima potpuno poverenje trenera Milana Vincenza Montelle.

Njegov otac, koji mu je ujedno i agent Jesus Fernandez, veruje kako je Suso bolji igrač od Davida Silva i veruje da ga može zameniti u selekciji Španije.

"Montella je veoma važna karika za njegovu karijeru. On gaji španski stil igre i verujem da će Suso dugo godina igrati u Milanu", istakao je Fernandez, te je dodao:

"Može li zameniti Davida Silvu u reprezentaciji Španije? Da. Može se nositi sa svim igračima i verujem da je bolji igrač od njega", dodao je on.

Suso nikada nije igrao za A selekciju Španije. Nosio je dres svih omladinskih selekcija, a imao je mnogo problema i u klupskoj karijeri.

Kao 17-godišnjak je 2010. godine stigao u Liverpool, ali se na Anfieldu nije naigrao. Nastupio je u samo 14 utakmica, da bi zatim bio pozajmljen Almeriju.

Milan ga je kupio 2015. godine, prošle godine je proveo deo sezone u Genovi, ali ove je neizostavan član prvog tima Rossonera.