7.2.17.

Bacca se smirio: Montella, izvini! Vodim ceo tim na večeru

Strasti u Milanu stišane... Zasad.

Jeste Carlos Bacca dobar igrač, ali je suviše mali da bi uzdrmao instituciju kakva je Milan. Taman bio njegov najbolji strelac ove sezone (osam golova), Kolumbijac je veoma brzo shvatio da je ništa u poređenju sa slavnom istorijom Rossonera ili mu su mu čelnici italijanskog giganta „izvukli uši“, pa je morao javno da se izvini zbog skandaloznog ponašanja u završnici meča sa Sampdorijom.

Tad je odbio da se rukuje sa Vincenzom Montellom, pošto ga je šef struke izveo iz igre pri rezultatu 0:1. Između ostalog i što je nekadašnji špic Bruggea i Seville promašio nekoliko zrelih šansi.
„Pregledao sam snimak utakmice i shvatio da sam morao da učinim više za ekipu. Razgovarao sam sam Montellom i rekao sam mu da sam pogrešio. Prenaglio sam u reakciji. Bio sam vruće glave, naljutio sam se. A ljut sam bio, jer sam propustio šanse da doprinesem boljem rezultatu. Pričao sam i sa čelnicima kluba i dogovor je takav da ću u znak izvinjenja svim saigračima platiti večeru. To je moja odluka, jer ova ekipa mora da ostane jedinstvena“, pomirljivo će Bacca u izjavi za TV Milan.Snimak na kome odbija da pruži ruku Montelli postao je jedna od gorućih tema u Kalču i obnovile priče da bi na kraju sezone mogao da napusti Rossonere.
„Nemam problem sa šefom struke. Moja reakcija prilikom zamene posledica je rezultata i činjenice da je Sampdorija neposredno pre toga dala gol iz penala. Nadam sam se da ću ostati na terenu kako bih pomogao ekipi da preokrene rezultat. Kad je stvar prenoćila razgovarao sam sa Montellom i shvatio da sam pogrešio. Jasno mi je, moram da poštujem trenera i njegov rad. Moje misli su sto posto posvećene narednoj utakmici“, uverava Carlos Bacca, koji će u sredu, od 20.45 na gostovanju Bologni, imati šansu da prekine Milanov niz od pet utakmica bez pobede.