19.2.17.

Kinezi doneli novac, ovo će im biti prvi potez u Milanu!

Preostalih 320 miliona podignuto iz Hong Konga, protiv Fiorentine Berlusconi poslednji put na "San Siru" kao predsednik. Ovo je redosled poteza.

Novac je podignut u Hong Kongu, sada je u toku prebacivanje na račun Berlusconijevog Fini Investa, sve će biti završeno sledeće nedelje, za deset dana je na programu sednica akcionara na kojoj će biti izvršena primopredaja.

U rukama Kineza završiće praktično kompletan Milan 99.9% će biti u njihovom vlasništvu.

Više nema dileme, potez je aminovala kineska vlada, pa je i sada definitivno Milan na putu da dobije nove vlasnike.

U duelu sa Fiorentinom, Berlusconi će poslednji put biti predsednik Milana na domaćem terenu, i praktično napuniti 31 godinu kao prvi čovek kluba.

Naime, on je debitovao protiv Verone, 1986. rezultat je bio 1:1, a sada se nada da će se oprostiti pobedom.

Kako pišu italijanski mediji, na putu je da odbije titulu počasnog predsednika koja praktično ne znači ništa. Otkriveno je zbog čega je i ceo posao kasnio, naime poseta Dalai Lame Milanu je razljutila vladu u Pekingu, iako je Berlusconi uveravao potencijalne investitore da je to poseta gradonačelniku koga on ne podržava.

Ali, Kina je osetljiva na te stvari, pa je posao u oktobru stopiran, pa je praktično januar, odnosno prelazni rok odrađen bez novca.

Prvi potez novih vlasnika biće što brži dogovor sa Donnarummom koji protiv Fiorentine poslednji put brani kao maloletan, ali tu se pita Raiola koji je sumnjičav kada su namere Kineza u pitanju.

Sjajni golman će verovatno čekati leto da produži ugovor ili eventualno ode iz kluba, ali to je malo verovatno.

Zna se da je prelazni rok narednog leta ključan da Kinezi pokažu namere, ali se procenjuje da je 120 miliona nedovoljno, ipak toliko je odvojeno, videćemo koje će igrače uspeti da privuku.

Montella?

Pojavljuju se razne informacije, od toga da u zasedi čeka Mancini, do toga da će ipak Montelli biti pružena šansa naredne godine da se dokaže sa jačim timom.

Ali, sada više nema dileme, Silvio Berlusconi će u narednih deset dana prodati klub Kinezima.

Izvor: sportske.net