26.3.17.

Deulofeu: Najviše su mi naštetila poređenja s Messijem

Španski reprezentativac Gerard Deulofeu pruža sjajne partije u dresu Milana nakon što je ovog januara stigao na pozajmicu iz Evertona.

Deulofeu je u prvih nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za Milan do kraja ove sezone, te da Rossoneri s pravom razmišljaju da otkupe njegov ugovor od Evertona. Ipak, pojavile su se priče da bi se Španac mogao vratiti u Barcu jer katalonski klub ima opciju u ugovoru da ga ponovo kupi za 12 miliona eura.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je za španske medije izjavio da trenutno misli samo o Milanu, te da je naučio u dosadašnjoj karijeri da ne treba čitati špekulacije. Deulofeu je rekao da mu je najviše štetilo što su ga mnogi u Barceloni poredili s Lionelom Messijem.

"Takva poređenja vam mogu samo naškoditi jer navijači od vas očekuju da budete bolji, a svi znamo da je samo jedan Messi i da je on najbolji na svetu. Ne čitam više špekulacije i fokusiran sam samo na sadašnjost i Milan. Videćemo na kraju sezone šta će biti od svega toga", rekao je Deulofeu, te otkrio ko je njegov idol iz detinjstva:

"Moj idol je Ronaldinho. On je uvek bio neko kome sam se divio. Sećam se dok je igrao za Barcelonu svi smo s nestrpljenjem čekali utakmice da vidimo kakav je potez sada smislio".