19.3.17.

I ružno je nekad lepo - pitajte osakaćeni Milan (VIDEO)

Velikan na San Siru zabeležio rutinsku pobedu nad Genovom (1:0) u borbi za Evropu.

Kadrovski problemi i činjenica da su nastupili večeras bez sedmorice prvotimaca nisu omeli Milan da zabeleži očekivani trijumf nad Genovom (1:0) i održi korak u borbi za Evropu.

Ne pitaju se u toj borbi samo Rossoneri, ali je za mladi tim Vincenza Montelle važno da nastavi da pobeđuje i baš u ovakvim utakmicama gradi svoj reting "surovog" egzekutora. Dosta još moraju da uče na San Siru da bi stekli tu rutinu, ali je večerašnji meč pokazatelj u kom smeru treba da se kreću.

Svih 90 minuta držali su fudbalere iz Genoe na distanci, mladi Gigio Donnarumma nije se ni oznojio, a Milan je do pobede stigao zahvaljujući Čelancu Matiju Fernándezu koji se u 34. minutu majstorski snašao na pas Lapadule i rutinski samo bocnuo loptu preko golmana Genoe.

Bio je bolji domaćin u većem delu meča, a pretio je preko razigranog Deulofeua koji je imao nekoliko dobrih šansi, ali je u pojedinim trenucima ispoljio i veliku sebičnost. Na to će Montella morati da mu ukaže narednih dana, jer protiv ozbiljnijih timova nego što je Genoa, takva nonšalantnost ne prolazi.

Ali, imaju domaćini izgovor za malo rezervisaniji pristup, igrali su večeras između ostalih bez Bacce, Susa, Bonaventure, Romagnolija, Abatea...

Genoa je na drugoj strani bila loša. Mladi Giovanni Simeone jedini je trčao, pokušavao nešto, trudio se, ali bez pravog šuta na gol Milana. Srpski internacionalac Darko Lazović odigrao je šezdesetak minuta, ali bez zapaženog učinka, uklopio se u sivilo Grifona koji bez obzira na poraz ostaju bezbedni u donjem delu tabele.