2.4.17.

Dve Barsine strategije za Deulofeua - 1. Kupi za 12.000.000 i zadrži; 2. Kupi i preprodaj!

Na stadionu Camp Nou sve više prate razvoj krilnog napadača, samim tim pripremaju i planove za leto.

Kada su zimus pozajmila Gerarda Deulofeua iz Evertona, uz opciju kupovine, Vincenzo Montella i vrhuška Milana smatrala je da je dobila veliko pojačanje za budućnost. Međutim, ono što je do pre nekoliko sedmica bilo nezamislivo, sada postalo prilično realno - Milan će ostati bez španskog krilnog napadača, kao i Everton.

Ono što se, naime, poslednjih sedmica dešava jeste da se Barcelona ozbiljno aktivirala i sada svuda šalje skaute da gledaju nekadašnjeg sina. Deulofeu igra kao preporođen otkako je obukao dres Milana - na devet utakmica upisao je gol i tri asistencije, a nedavno je bio strelac i pogotka za Španiju u prijateljskom meču sa Francuskom.

To je ozbiljno podstaklo Barsinog sportskog direktora Roberto Fernándeza da se okrene mladom Špancu i iskoristi opcije koje već postoje. Naime, u već potpisanom sporazumu Barcelone i Evertona katalonski velikan ima opciju da otkupi Deulofeuov ugovor za samo 12.000.000 evra. I taj dogovor važi do 30. juna, dan pre otvaranja prelaznog roka. Sve dosad o toj opciji nije se ni razmišljalo na Nou Campu. Sada je, ipak, situacija drugačija.

Pomenuta suma je prilično niska, s obzirom na to kako Deulofeu trenutno igra, ali i gledajući njegove karakteristike i godine (23). Everton bi tako zaradio duplo više novca nego što je uložio kada ga je kupovao leta 2015. godine.

Međutim, u Barceloni imaju spremne dve strategije za mladog Španca. Jedna je da se otkupi Deulofeuov ugovor, a igrač zadrži u timu, gde bi praktično bio zamena trilingu Messi - Suárez, Neymar. Druga strategija jeste da se Deulofeu kupi za pomenutih 12.000.000 evra, ali da se onda preproda po znatno višoj ceni.

Ono što je važno da napomenemo jeste da Deulofeu ne bi kršio pravilo da igrač u istoj sezoni ne može da igra za više od dva kluba. On ove sezone jeste već nastupao za Everton, sada je u Milanu, ali bi njegov dolazak u Barcelonu bio ostvaren praktično naredne sezone.

Da li trajno ili kao premosnica do neke druge destinacije - videćemo.