23.4.17.

Kako će novi sportski direktor vratiti "Rossonere" na staze stare slave

Sa novom upravom na "San Siro" je stigao i novi sportski direktor, evo njegovog plana za bolju budućnost Milana.

Ekipa Milana se već neko vreme ne nalazi na mestu koje joj renome nalaže, već par sezona ih nema u Ligi šampiona, titula je miljama daleko, u međuvremenu su makar četiri ekipe postale ozbiljnije u Seriji A od njih.

Sada se Berlusconi nakon 31 godine povukao iz kluba, stigla je nova uprava, sa njima i novi ljudi.

Na mesto sportskog direktora postavljen je Massimiliano Mirabelli, on je već najavio da će na "San Siro" ovog leta stići i jedan vrhunski napadač.

Ipak, Mirabelli ima i dugoročniji plan, koji bi u budućnosti mogao puno da donese "Rossonerima".

Naime, on je rešen da ponovo uspostavi vezu sa Južnom Amerikom. Ideja je da se na pomenutom kontinentu napravi dobra mreža skauta, koji će konstantno pratiti tamošnje fudbalere, sa fokusom na Brazilu.

Poznato je da je Milan svojevremeno napravio neke sjajne poteze kupovinama iz zemlje kafe, sambe i fudbala, stizali su direktno iz domovine u redove Milana Ricardo Kaká, Thiago Silva i Pato, jedino potonji nije uspeo da napravi karijeru kakva je bila očekivana, ali samo zbog učestalih povreda.

Pored Brazila, skauti će pomnije pratiti i dešavanja u Argentini i Urugvaju, u nadi da će Milanu pronaći nekog "klinca" koji bi u pravim rukama mogao da preraste u fudbalera svetske klase.

Čini se da je ovo odlična ideja novog sportskog direktora, ovakvim stvarima se Galliani nije bavio kako je trebalo, što je još jedan od razloga u nizu za propadanje slavnog kluba.

Izvor: sportske.net