13.4.17.

KONAČNO I ZVANIČNO: Milan prodat za 740.000.000 evra!

Kinezi posle Intera danas pazarili i drugog milanskog velikana.

Konačno! Posle silnih peripetija i raznoraznih "hokus pokusa", sedmostruki šampion Evrope Milan danas je zvanično dobio nove vlasnike iz Kine! Posle finalizacije dogovora sa dosadašnjim predsednikom i vlasnikom Silviom Berlusconijem, vodeći čovek kineskog konzorcijuma Yonghong Li preuzeo je slavni italijanski klub.

Berlusconi posle 31 godine napušta Rossonere i čelnu poziciju prepušta konglomeratu pod nazivom Sino-Evropa sport, a sve nakon višemesečnih odlaganja o prodaji kluba, potvrdila je kompanija Fininvest, dosadašnji vlasnik Milana.
"Danas je završena prodaja Milana u iznosu od 99,93 procenata kluba", navodi se u saopštenju Don Silvijeve kompanije.

Zvaničnog podatka za sada nema, ali procenjuje se da su Kinezi za vlasnička prava morali da izdvoje čak 740.000.000 evra, u šta je uključena cifra id oko 220.000.000, koliko je procenjeni dug Rossonera na dan 30. jun 2016. godine.

Za vreme mandata Silvija Berlusconija Milan je bio jedan od najuspešnijih klubova na Starom kontinentu sa sedam titula Serije A, pet trofeja Lige šampiona, jednim Kupom Italije, pet UEFA Superkupova i tri pehara prvaka sveta.

Novi vlasnici će već u petak postaviti i nove članove uprave, navode italijanski mediji.
"Zahvaljujem Berslusconiju na ukazanom poverenju i fanovima Milana širom sveta na strpljenju. Ovo je klub svetskog renomea. Zato obećavam povratak na svetski tron, najveći korak smo napravili danas. Sada idemo polako putem oporavka", kazao je novi vlasnik.