29.4.17.

Milan odredio Juventusu cenu za De Sciglija, menja ga drugi odbegli sin

Rossoneri se pormirili da gubitkom dvog deteta.

Mattia De Sciglio je jasno i glasno poručio rukovodstvu Milana da nema nameru da produži ugovor koji mu ističe 2018. godine i da želi da ode. Juventus je odavno u pregovorima sa De Sciglijom, Allegri ga je zvao u više navrata i univerzalni defanzivac samo čeka zeleno svetlo iz Milana da se priključi nekadašnjem treneru u Torinu.

U Milanu nemaju kud, svesni su da moraju da prodaju De Sciglija i da moraju da odrede cenu. S obzirom na situaciju sa ugovorom, neće se ovajditi baš mnogo. Zato je određena realna cena od 10.000.000 evra. Što neće biti problem za Juventus i samo se čeka početak prelaznog roka da Milanovo dete pojača redove velikog rivala.

Milan sa De Sciglijom gubi jednog od najboljih igrača iz svoje škole, ali je spreman da ga zameni još jednim svojim produktom kojem nikada nije pružena prava šansa. Rossoneri su kao zamenu za De Sciglija naciljali Mattea Darmiana koji je ponikao u klubu. U prvi tim je ušao kao golobradi štoper, ali nije uspeo da se izbori za minutažu u konkurenciji Maldinija, Neste, Kaladzea, Šimića... Put ga je dalje vodio preko Padove, Palerma i Torina do Manchester Uniteda gde ga je doveo van Gaal.

Međutim, Mourinho nema ništa protiv da ga proda narednog leta jer planira rekonstrukciju bekovskih pozicija. Milan bi za morao da doda još koji milion evra uz novac zarađen prodajom De Sciglija i da dovede svoje dete.