10.4.17.

Milan prati novog Agüera! Igrao u šestoj ligi, nisu ga hteli Boca i River, Milito mu prepoznao talenat, a sad košta 20.000.000 (VIDEO)

Zanimljiva životna priča mladog argentinskog ofanzivca.

Teška vremena u Milanu i veliku prašinu u kasi posrnulog italijanskog giganta trebalo bi da zamene finansijsko blagostanje onog trenutka kada kineski konzorcijum bude i definitivno preuzeo vlasničku strukturu.

Dok se taj dan čeka praktično mesecima unazad, Vincenzo Montella razgleda tržište i pravi nekakve planove za budućnost, u slučaju da finansijska injekcija konačno bude ubrizgana do leta. Lista potencijalnih akvizicija je poduža, a na njoj se nalazi ime za koje bi fudbalski svet tek trebalo da čuje.

U pitanju je 18-godišnji biser argentinskog Independientea, Ezequiel Barco. Momak koga mnogi porede sa Sergiom Agüerom, prvenstveno zbog niskog rasta (167 centimetara je visok Barco), ali i ozbiljne brzine i zavidne fudbalske tehnike, mogao bi da bude među traženijim proizvodima na tržištu, ukoliko nastavi da raste i da se razvija ovim tempom.

Naime, Barco je do pretprošle godine igrao šestu ligu argentinske klupske piramide, pošto je nastupao za jednu akademiju iz Rozarija. Kada je sin legendarnog Jorgea Griffe, Diego, inače Independienteov koordinator skauta za niže argentinske lige, otkrio Ezequielov talenat, ubrzo je usledio poziv argentinskog Independientea, što je promenilo sve. Sve se to dešavalo tokom prvog kvartala 2015. godine.

Mada je prvo bilo projektovano da zaigra za mlađe kategorije, gde se i zadržao kratko, Barco je ekspresno pokazao potencijal i ove sezone debitovao za prvi tim. Njegov talenat počeo je da oblikuje tadašnji trener, nekadašnji štoper Barcelone - Gabriel Milito. Odmah zatim usledio je i poziv za U-20 reprezentaciju Argentine. Dosad je već odigrao 12 utakmica za seniorski pogon Independientea, dao jedan pogodak i najavio da bi mogao da doživi vrtoglavi uspon u narednom periodu. Mada je Milito otišao iz Independientea, Barco je i dalje u klupskom sistemu.

Zbog toga je njegova cena već skočila na 20.000.000 evra.

Ezequiel Barco je zbog svoje visine često bio osporavan u argentinskim fudbalskim krugovima. Sa 11 godina išao je na probe u River Platu i Bocu Juniors, ali treneri mlađih kategorija odmah su odustajali, čak mu i govorili da nije za fudbal, pošto je fizički inferioran u odnosu na svoje vršnjake, pa čak i pojedince iz mlađih generacija.

To ga, ipak, nije sprečilo da pojuri svoj san, pa je na kraju dobio poziv koji mu je promenio život.

Sada se Milan interesuje, a verovatno je pitanje vremena kada će to učiniti i finansijski moćniji klubovi.