10.5.17.

#BelottiMilan! Počeli pregovori za transfer sezone u Italiji! Galo kreće stopama Shevchenka?

Uprave dva kluba se sastale večeras! Ali mogu li Rossoneri da plate 100.000.000

Milanovi navijači su počeli kampanju za dovođenje Andree Belottija pod haštagom „BelottiMilan“ na društvenim mrežama, a uprava kluba ih je poslušala.

Italija bruji o večerašnjem sastanku čelnika Milana i Torina. Sa jedne strane Milanov direktorski tandem Fassone - Mirabelli, a sa druge Torinov transfer dirigent Gianluca Petrachi.

Glavna tema: Transfer Andree Belottija u Milan!

Ne treba trošiti reči, kakva bi to bila transfer bomba na Apeninima. Ali iz mnogo razloga je teško poverovati da je to realna priča. Trenutno. Kolika god da je Milanova želja…

U zlatnoj eri Berlusconija i Gallianija, Milan je pravio takve transfere i drmao fudbalskom pijacom. Međutim, to su davna vremena… Milan je sada u rukama kineskih biznismena koji su najavili oko 150.000.000 evra za pojačanja.

Da li će baš dve trećine tog budžeta iskoristiti za Belottija?

Poznato je da je Torino blindirao najboljeg strelca otkupnom klauzulom od 100.000.000 evra. Napoli je na sličan način pokušao da veže Higuaína, ali ispostavilo se da otkupna kaluzula nije bila dovoljna prepreka da se zaustavi Juventus koji im je uzeo Pipitu. Međutim, Milan nema Juventusove kapacitete i snagu…

Ali ima jedan detalj koji mu ide u prilog. Belotti je veliki navijača Rossonera, nikada to nije krio i ima želju da zaigra u crveno-crnom dresu poput svog idola Andriya Shevchenka. Ako bi došao u Milan narednog leta, nema sumnje da bi ga navijači dočekali kao Shevchenkovog naslednika zbog čega su i krenuli u internet kampanju.

Klub je za sada naprabio prve korak sastankom sa Petrachijem. Mada popularni Galo (kako glasi Belottijev nadimak, u prevodu Pevac) nije bio jedina tema razgovora direktora dva kluba. Torino želi Polija i Kucku koji je Mihajlovićev miljenik, Rossoneri se i dalje raspitujiu za vezistu Basellija

Izvesno je da će Milan pokušati da dovede skupoceno i zvučno pojačanje. To je novo rukovodstvo i obećalo po preuzimanju kluba. Pominjala su se imena Aubameyanga, Morate, Kalinića, Benzeme, Džeka… Ali u ovom trenutku bi Belotti možda i bolje “legao” Rossonerima od svih pomenutih.

Preduslov za početak pregovora je da sve strane nađu polaznu tačku. A to neće biti lako sa klauzulom od 100.000.000 evra. Međutim, ako igrač izvrši pritisak na Torino, možda se i otvori prostor za realizaciju transfera. Prethodnih godina je Torino prodavao svoje najbolje igrače poput Ogbonne, Cercija, Immobilea, Darmiana, Maksimovića, Peresa, Glika...Ali je bio težak pregovarač. Prodaja Belottija bi bila vrhunac pametne politike koju prethodnih godina vode gazda Urbano Cairo i direktor Petrachi.

Bila bi to i dugo čekana bomba na San Siru… I dobar početak za nove vlasnike na izgradnji poverenja među navijačkom armijom koja im još ne veruje.

Do tada, Milan ima još neke želje. Dogovorili su transfer štopera Musacchija iz Villarreala, blizu je i Kessié iz Atalante, pregovora se Ricardom Rodríguezom iz Wolfsburga, a želje su još Keita iz Lazija i Luiz Gustavo iz Volfzburga.