24.5.17.

Inzaghi: Sećam se gola koji sam dao Zvezdi za moj rođendan (VIDEO)

Milan proslavio 10 godina od osvajanja Lige šampiona.

Milan je juče, 23. maja, proslavio desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona. Na proslavi je naravno bio i Filippo Inzaghi koji se prisetio momenata iz te sezone kada je doneo titulu prvaka Starog kontinenta Rossonerima pobedom nad Liverpoolom 2:1 u finalu.

A između ostalog, setio se i gola koji je dao Crvenoj zvezdi u Milanu za pobedu od 1:0 u trećem kolu kvalifikacija za ovo takmičenje.
"Bio sam svetski šampion (sa Italijom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj), samo što sam otišao na odmor. Tada me je pozvao Galliani i rekao mi da se priključim timu. Sećam se, dao sam gol protiv Zvezde na moj rođendan u kvalifikacijama", rekao je Inzaghi prisetivši se pobedonosnog gola na prvom meču.

Naravno, tada je Milan mislio da je zbog Kalčopolija izgubio pravo da igra u Ligi šampiona, ali je naknadno pozvan i Rossoneri su postali prvaci Evrope.U dvomeču sa Zvezdom je sve počelo, a završilo se finalom protiv Liverpoola. Inzaghi je dao dva gola u finalu.
"Prvi gol je bio srećan, ali to je bilo nešto što se ponavljalo te godine. Pirlo me je dobro pogodio. Drugi gol je bio lep, lopta od Kake i dribling nad Reinom. To su bile prave emocije. Tada možda nismo shvatali šta smo uradili, ali sada nam je jasno da je to nešto posebno", rekao je Inzaghi.Čovek koji je uvek bio tamo gde treba da bude u pravom momentu.