26.5.17.

Milan u ofanzivi da ubode „tripletu“ pojačanja: Za 60.000.00 evra!

Pregovori su počeli.

Uprava Milana je ovih dana najzauzetija na Apeninima. Direktori Fassone i Mirabelli jure na sve strane da završe pojačanja kako bi pokazali ozbiljnost nove uprave i za sada su napravili neke konkretne korake.

Potpisan je štoper Musacchio iz Villarreala za 15.000.000 evra, dogovoren je transfer Ricarda Rodrígueza iz Wolfsburga za istu sumu, radi se na dovođenju Morate ili nekog drugog golgetera visoke kalse, a vrhunac prelaznog roka na San Siru bi mogao da bude paket tri pojačanja iz Atalante vredan skoro 70.000.000 evra.

Već danima traju pregovori Rossonera i kluba iz Bergama, a u četvrtak popodne su ušli u završnu fazu. Atalantin diretor Giovanni Sartori je nekoliko sati proveo u Milanovoj upravnoj zgradi na razgovorima sa Mirabellijem i Fassoneom. Milan provodi kraju transfer Atalantinog veziste Francka Kessiéja. Preoteli su ga Romi koja je ranije imala dogovor sa njim. Platiće Atalanti 28.000.000 evra za obeštećenje, a igrač je pristao na petogodišnji ugtovor vredan 2.500.000 evra po sezoni. Međutim, to nije sve…

Direktori dva kluba su razgovarali o još dvojici igrača Atalante koji su želja Milana. Prvi je desni bek Andrea Conti, a drugi je najbolji igrač Gasperinijevog tima Papu Gómez.

Conti je jedan iz plejade Atalantinih bisera koji su eksplodirali ove sezone i za njega se interesuju još Inter, Napoli, Chelsea… Ali Milan je najuporniji. Problem je što Atalanta traži 20.000.000 evra, a Rossoneri nude najviše 16.000.000 evra. Međutim, postoji prostor za napredak u pregovorima i da Atalanta spusti cenu. Na taj način bi Milan rešio pitanje desnog beka s obzirom na najavljeni odlazak De Sciglija.

Treće pojačanje bi mogao da bude Alejandro Darío Gómez. On je blistao ove sezone, jedan je od najboljih igrača Serije A i davnašnja je želja Vincenza Montelle koji ge ja trenirao u Cataniji. Argentinac u Atalanti zarađuje “samo” 1.000.000 evra godišnje i ovo mu je poslednja prilika za veliki transfer u karijeri s obzirom da puni 30 godina. Njegova cena iznosi oko 15.000.000 evra, a Milanova uprava bi mogla da pristane na to kako bi udovoljila Montelli i ispunila mu najveću želju u prelaznom roku.

Gómez bi trebalo da zameni Deulofeua koji se najverovatnije vraća u Barcelonu posle blistavih partija za Rossonere na šestomesečnoj pozajmici. Prva meta je bio Keita Baldé, ali Lazio traži previše novca i Milan polako odustaje od te priče.

Milan je spreman da pored novca prosledi i mladog beka Gian Filippa Feliciolija koji je ovu sezonu proveo na pozajmici u Ascoliju i ostavio odličan utisak, a jako se sviđa Atalantinom treneru Gasperiniju. Na sličan način je Atalanta od Milana dobila Petagnu