9.5.17.

Milanov pun pogodak - Ricardo Rodríguez!

Dok se čeka Franck Kessié, Rossoneri dogovorili transfer švajcarskog levog beka.

Nisu se šalili novi vlasnici Milana kada su najavili da će punom parom krenuti u realizaciju velikog projekta kojim bi Rossoneri konačno napravili prvi korak ka povratku na staze stare slave.

Dok se na San Siru još nestrpljivo iščekuje definitivni dogovor Milana i Atalante oko potpisa Franka Kesija, članovi kineskog konzorcijuma okupljeni oko posrnulog evropskog giganta postigli su još jedan veliki dogovor - sa Ricardom Rodríguezom!

Momka koga su poslednjih meseci svim silama želeli Chelsea, Inter, Paris Saint-Germain, kao i još nekoliko evropskih bogataša, uprava Milana uspela je da ubedi da je njegova budućnost upravo u crveno-crnom dresu, pa su zato postigli dogovor oko ličnih uslova saradnje.

Kako se ističe, Rodríguezova godišnja plata trebalo bi bude oko 3.000.000 evra neto, a na to će doći još i bogati dodaci za ispunjene ciljeve tokom sezone. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na četiri godine.

Sada čelnicima Milana ostaje da dogovore obeštećenje za univerzalnog Švajcarca, koji operiše po celom levom boku. Poznato je još od prošlog leta da je Rodríguezova otkupna klauzula 22.500.000 evra, ali u Milanu još nisu odlučili da li će gađati upravo tu, ili neku nižu sumu novca.

Ono što je izvesno jeste da će Rodríguez napustiti Wolfsburg ovog leta, pošto sam nije zadovoljan putanjom kojom ide klub, kao ni postignutim rezultatima. Gde će otići, to još čekamo da saznamo.