7.5.17.

Montella presekao: Donnarumma ne može biti kapiten! Iz dva razloga...

Trener se usprotivio ideji da se mladi golman značajnim priznanjem odobrovolji na produžetak ugovora.

Milan će učiniti sve što može da bi zadržao Gianluigija Donnarummu. Supertalentovani golman koji je tek nedavno napunio 18 godina je pod velikim prtisikom da izabere nastavak puta u karijeri.

Juventus i još neki veliki klubovi žele da iskoriste situaciju sa njegovim ugovorom koji ističe 2018. godine, Milan želi da ga blindira dugoročnim ugovorom i učini ga klupskim simbolom. U tu svrhu, su u Milanu razmišljali da maldom golmanu čak ponude i kapitensku traku i tako ga odoborovolje da potpiše novi ugovor.

Međutim, trener Vincenzo Montella je protivnik te ideje...
„On je još dete. To je moj utisak. Takođe, protivnik sam ideje da golmani budu kapiteni. Kapiten treba da bude neko ko će pomoći saigraču u svakom trenutku i ko može da priča sa sudijom ili igračima kada je to potrebno. Ako bude igrao De Sciglio, onda će se poštovati dosadašnja hijerarhija oko trake. To je hijerarhija koju sam nasledio i koju ne želim da menjma. Kapitensku traku treba da nosi osoba od najvećeg poverenja među igračima i treba da zajednički izabrana“, rekao je Montella.

Međutim, problem je što De Sciglio baš i nije omiljen među Milanovim navijačim koji mu sve češće zvižde. Pogotovo otkako se pročula priča da će preći u Juventus narednog leta...
„De Sciglio je momak koji je ima veliko poverenje stručnog štaba i ljudi u klubu. Nije mu bilo lako u poslednje vreme, prolazio je kroz težak period jer je osetljiv momak. Zvižduci su nešto što moramo da prihvatimo, ali kada navijači zvižde mom igraču, osećem se kao da zvižde i meni“, istakao je Montella.