6.5.17.

Vesti iz Milana: Napadači iz Ajaxa i Atalante nove želje, Montella precrtao još jednog, Kessié na raskrsnici

Rossoneri jure pojačanja ne koliko strana, Morata je nerealna opcija.

Milan je dgovorio transfer štopera Matea Musacchija iz Villarreala pre nekoliko dana, a to je tek početak serije potpisa na San Siru. Potrebna su pojačanja u svim linijama tima i nova uprava je već krenula u pregovore na nekoliko strana.

San o napadaču zvučnog imena deluje sve manje realan. Aubameyang je blizu PSG, Morata ima bolje opcije od Milana, Benzema nije zainteresovan, tako da su Rossoneri sve više zagrejani za Nikolu Kalinića iz Fiorentine čija cena iznosi oko 35.000.000 evra.

Međutim, Milan hoće i još jednog napadača koji bi imao ulogu džokera. Preko noći je u prvi plan iskočilo ime talentovanog Kaspera Dolberga iz Ajaxa, ali je problem što Kopljanici traže čak 30.000.000 evra za mladog Danca. Druga opcija je Andrea Petagna. On je prošao Milanovu školu i nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu. U Atalanti je oživeo karijeru i postao jedan od traženijih napadača u Seriji A. Milan se već raspitao za uslove pod kojima može da ga dovede dok je sa Atalantom pregovarao oko Francka Kessiéa.

Inače, stvari oko Kessiéa su se zakompikovale. Nakon što je Milan napravio dogovor sa igračem iza leđa Romi koja je imala sporazuma sa Atalantom, sada su dve strane zamenile mesta. Dok je Milan pregovarao sa Atalantom oko obeštećenje i došao nadomak zelenog svetla, Roma je izjednačila ponudu milanskog kluba za igrača. To znači da i Vučica nudi istu platu Kessiéju kao Milan - 1.800.000 evra godišnje. Prethodno je nudila 1.200.000. Sada je sve na igraču...

Kessié ili neko drugi će biti pojačanje za vezni red u kojem se otvara sve više prostora. Milan će na kraju sezone sigurno napustiti Keisuke Honda, a italijanska štampa piše da je Montella precrtao još jednog vezistu - Andreu Polija. On je malo igrao ove sezone i rečeno mu je da može da traži novi klub...