24.6.17.

Dinastija Maldini - i treći je osvojio titulu sa Milanom! Sećate se klinca što je uklizao Seedorfu pre tačno 10 godina? (VIDEO)

Cesare, Paolo i sada Daniel.

Dinastija Maldini - tema broj jedan u Italiji danas! Posle pokojnog dede Cesarea te oca Paola, i najmlađi Maldini - Daniel, uspeo je da osvoji titulu sa Milanom! Ovakav slučaj ne pamti se u italijanskom fudbalu, a verovatno ni u svetu vrhunskog sporta, uopšte.

Daniel Maldini je predvodnik sjajne generacije Rossonera, dečaka do 16 godina, koji su juče i zvanično postali najbolji tim Italije u tom uzrastu, pošto su u finalu prvenstva tukli Romu. Maldini junior kome se pririče velika karijera - za razliku od starijeg brata Christiana kome je već 21 godina i igra na poluamaterskom nivou za Pro Sesto - igra na poziciji napadača i ofanzivnog veznog. U posledjih nekoliko dana pružao je sjajne partije i postizao golove protiv najvećih rivala - Juventusa i Intera, u svega nekoliko dana razmaka, što samo potvrđuje da se ne radi o besmislenim predikcijama.

Naravno, rano je još procenjivati koliko će od svog potencijala uspeti da "razvije" ovaj momak, ali ako ništa drugo dobro je krenuo da zida svoju karijeru. O tome kakav temelj ima da i ne govorimo...

Daniel Maldini, ko se seća, "proslavio" se još kao petogodišnjak na proslavi Milanove poslednje titule Lige šampiona 2007. godine, kada se u jednom jedinom uklizavanju Clarencu Seedorfu jasno videlo o kakvom se štofu radi.Od tada je prošlo punih deset godina, mali Daniel rastao je i trenirao s velikim teretom očeve i dedine slave, no izgleda da se za sada jako dobro nosio sa svim tim.

Podsetimo, Cesare Maldini harao je sa Milanom pedesetih i šezdesetih godina. Uzeo je četiri Skudeta i i jedan Kup šampiona. Paolo je prevaziošao oca. Između 1985. i 2009. odigrao je rekordan broj utakmica za slavni klub - samo u Seriji A 647 - i osvojio sedam puta domaću titulu, a pet puta Ligu šampiona.

Može li Daniel da nastavi niz i bude predvodnik nekog novog, velikog Milana?