24.6.17.

Donnarumminom ne tako talentovanom bratu mesto u Milanovom timu, samo da Điđo ostane

Sve će pokušati Rossoneri samo da zadrže 18-godišnjeg golmana.

Tlo se polako smiruje, mada će se žrtve tek prebrojavati. Samo se ne zna da li će na kraju izgubiti Milan ili Mino Raiola. Jer kako vreme odmiče čini se sigurnim samo to da Gianluigi Donnarumma ne može da izgubi. Ili će ga ukrasti neki još veći klub ili će se pomiriti sa Rossonerima i postati legenda kluba. Pomirljivi tonovi sa obe strane upućuju na takav rasplet, mada i dalje tinja opasnost da Điđo nastavi da veruje Raioli pa da zbog toga bude proteran sa terena u poslednjoj godini ugovora sa Milanom.

Ipak, Rossoneri su na sve načine trude da ga privole na ostanak. Znaju na San Siru da će vrlo teško pronaći tako dobrog i tako mladog golmana. U stvari - nemoguća je to misija. Pa se pred Donnarummu stavljaju najoriginalniji predlozi ne bi liga podsetili koliko ga Milan voli i koliko on voli klub koji ga je lansirao u fudbalsku orbitu.

Pa pored već čuvenog ugovora kojim se 18-godišnjem momku garantovala plata viša od 5.000.000 evra po sezoni sada i još jedan zanimljiv predlog. Izvršni direktor Marco Fassone ponudio je Donnarummi da angažuje i njegovog starijeg brata Antonija, koji je takođe golman.

Doduše, ne baš dobar, pa sa svojih 27 godina brani za Asteras. Sada bi i on mogao da napravi veliki korak napred u karijeri, ali ne svojom, već bratovljevom zaslugom. Milan je prosto spreman na sve samo da bi se Điđo Donnarumma tamo osećao kao kod kuće.

Jer ako ne prihvati novi ugovor, a aktuelni mu ističe 30. juna 2018, biće ovo jedna mučna sezona za klub, navijače, pa i Donnarummu...

Raioli je svejedno, on će da se naplati kad god da Điđo ode. Samo da ode. Provizija je njemu najbitnija. Milanu je najbitniji - Donnarumma.