11.6.17.

Milan i Donnarumma se dogovorili oko novog ugovora

Saga je završena. Kako piše "Corriere dello Sport" Gianluigi Donnarumma potpisaće novi ugovor sa Milanom, čime su završene spekulacije da bi mogao da napusti San Siro ovog leta.

Pregovori između sedmostrukog šampiona Evrope i menadžera jednog od najtalentovanijih svetskih golmana Mina Raiole, bili su tvrdi i mučni, a čak se prelazilo i na ucene. Raiola je želeo previsokim zahtevima kupovao vreme da bi Donnarummi obezbedio dobar i veliki transfer, ali plan mu nije prošao. Ne zato što nije bilo interesenata. U niskom startu čekali su Juventus, Real i PSG, ali sam golman nije želeo nigde drugde nego da ostane. Raiola je samim tim matiran i morao je da pristane na godišnju platu od četiri i po miliona evra, koja je sjajna za jednog golmana, iako je tražio duplo više.

Jedino što se nisu dogovorili je visina otkupne klauzule. Milan traži da ona bude 100 miliona evra, a Raiola da bude manja. Donnarumma je u poslednje dve godine standardan na golu Milana, a već je stigao da četiri puta brani boje reprezentacije Italije, pored neprikosnovenog Buffona. A tek mu je 18 godina.

Izvor: sportklub.rs