26.6.17.

Milan - peto pojačanje je na pola puta, menadžer potvrdio (VIDEO)

Najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi stiže u Seriju A...

Malo poznati nemački mediji pokrenuli su priču, da se raščuje južnije potrudio se visokotiražni Bild koji je preneo informaciju, a Italijane o svemu obavestio Gianluca Di Marzio - Hakan Çalhanoğlu na pola je puta od prelaska u Milan!

Rossoneri, dobro je poznato, u jeku su potrage za ofanzivnim vezistom koji će nadomestiti odlazak Gerarda Deulofeua. Poslednjih dana pominjali su se Keita iz Lazija, Forsberg iz Leipziga, Papu Gómez iz Atalante... Hakan Çalhanoğlu jeste novo ime na Milanovoj listi ovog leta, ali ne zaboravite da se italijanski velikan za Turčina interesovao još 2015.

Podsećanja radi, vezista s gromovitom desnicom van terena je poslednjih šest meseci zbog kazne FIFA usled nekih davnih nepravilnosti oko transfera, što je značajno uticalo da se brojni klubovi koji su ga želeli do zime, povuku iz trke. Takva situacija otvorila je put Milanu ka odličnom 23-godišnjem vezisti iz Leverkusena. Nemci pišu kako je Milanov tandem direktora Fassone/Mirabelli već obavio prve kontakte sa Çalhanoğluom, što je potvrdio agent turskog reprezentativca...
"Da, tačno je da kontakti postoje. Milan je jedan od najvećih klubova sveta. O detaljima razgovora za sada ipak ne bih govorio", kazao je Bektas Demirtas.

Çalhanoğlu ima stabilan ugovor sa Leverkusenom do 2019. godine tako da Rossoneri ne mogu da računaju da bagatelnu cenu i pored toga što je fudbaler jako dugo van terena. Uz to, i Wenger se stidljivo raspituje za "zdravlje" ovog momka, tako da nema govora da bi Bayer pristao na sumu manju od 20.000.000 evra. Isti izvori opet navode da Rudi Völler neće ni preterivati - maksimalni zahtev biće oko 30.000.000 - jer želi da se reši igrača čiji se otac obilato meša u karijeru svog sina i tako konstatno proizvodi probleme. Navodno je zbog tog čoveka i došlo do šestomesečne kazne od strane Svetske kuće fudbala...Sve to ide na ruku Milanu, bar onoliko koliko i igračke karakteristike Hakana Çalhanoğlua. Jer Turčin može da pokriva sve pozicije u veznom redu - nije igrao samo zadnjeg veznog - vrlo kvalitetno ume da odgovori i na mestu iza napadača, a u Bayeru je čak u određenim situacijama bivao i drugi napadač, takozvani polušpic. Ko prati Bundesligu imao je priliku da se uveri u njegove visoke kvalitete pre svega u organizacionom smislu na sredini terena. U prvom delu sezone, dok nije suspendovan, na 15 utakmica postigao je sedam golova i isto toliko puta asistirao. Krasi ga strašan šut, pa tako u Leveru izvodi sve prekide...

Inače, Turčin je računajući tri poslednje sezone najbolji izvođač slobodnih udaraca u TOP 5 liga Evrope sa 11 postignutih pogodaka. Iza njega plasirani su Leo Messi i Miralem Pjanić, sa po 10.

Ukoliko bi najavljeni transfer bio realizovan Hakan Çalhanoğlu bio peto pojačanje Milana ove sezone. Za sada su Rossonerima zvanično pristupili Mateo Musacchio, Franck Kessié, André Silva i Ricardo Rodríguez. Na njih četvroicu, bez bonusa, utrošeno je 96.000.000 evra.