17.6.17.

Raiolina verzija priče… Četiri Milanova greha zbog kojih je izgubio Điđa

Nije stvar novca, već principa. Ili je ipak novac u pitanju?

Još dok nisu došli novi kineski vlasnici u Milan i dok je Adriano Galliani bio zadužen za transfer politiku, novi ugovor Gianluigija Donnarumme je bio označen kao prioritet kluba. Tačnije, čim se italijanski vunderkind kod Siniše Mihajlovića pojavio na golu, Milan je izrazio želju da ga blindira na duži vremenski rok.

Ali Gallianiju su bile vezane ruke jer nije imao pregovaračku poziciju s obzirom da je brojao poslednje nedelje u klubu i Donnarummin ugovor je trebalo da padne na teret novih vlasnika. Ali i tada je vladala neizvesnost oko Donnarumme. Kao da su mnogi osetili da će od svega na kraju ispasti velika frka. Pokušavao je Galliani da odobrovolji mladog golmana, pripremio je iznenađenje za 18. rođendan, naterao mu suze na oči, ali na kraju nije dobio pristanak Donnarumme i Raiole iako je Điđo postao punoletan da potpiše novi ugovor.

Došli su novi vlasnici, novi direktori, uradili su sve da ga zadrže, ponudili mu status najplaćenijeg igrača u klubu, ali nisu imali šanse. Još pre Milanove finalne ponude i poslednjeg sastanka na kojem je Raiola klubu preneo Donnarummino konačno “ne”, sve je bilo odlučeno… Milan nije imao šanse, Donnarumma i Raiola nisu ni razmatrali ostanak. Samo su odugovlačili kako bi golman ostao na golu do kraja sezone i čekali zadnji rok kako bi se dizala što manja prašina. Na kraju su izazvali zemljotres.

Sada je jasno da Milanov ponuda nije ni razmatrana. Milan je razočaran, izneveren i prevaren, a Donnarumma je postao simbol izdajnika. Dva dana posle poptunog loma na relaciji Milan - Donnarumma, sada su italijanski mediji došli i do Raioline verzije priče.

Corirere della Sera, prenosi Raioline reči iz razgovara sa prijateljima.
“Nije bila stvar novca, već principa”, rekao je Raiola.

On je naveo nekoliko stvari u kojima je Milan pogrešio i zbog kojih je izgubio supertalentovanog golmana planiranog da postane simbol kluba.

Raiolu je prvo iznerviralo što su pregovori pomereni za leto jer je klub bio u procesu promene vlasnika i sve bitne stvari su odložene za kasnije i dolazak novih ljudi u klub.

Potom ga je iznerviralo što se niko u Milanu nije udostojio da Donnarummi posebnim aneksom bez potpisivanja novog ugovora poveća platu kada je postao standardan golman. Treba istaći da je Donnarumma godinu i po dana za Milan branio sa stipendijskim ugovorom vrednim 160.000 evra godišnje i da je posle trećeg golmana Plizzarija bio ubedljivo najmanje plaćen igrač u ekipi. Raiola smatra da godine nisu bitan faktor i da igrač treba da bude plaćen onoliko koliko vredi na terenu. A niko ne spori da je Donnarumma bio među najboljim igračima Milana...

Treća stvar koja je iznervirala Raiolu je odluka da Milanovog sportskog Mirabellija da njemu iza leđa zove telefonom Donnarumminog oca i nagovara ga da igrač produži ugovor. Raiola se osetio “preskočenim” u toj priči i želeo je da pokaže Milanu da sa njim ne može da tako da se radi.

Četvrta stvar koja je zamsetala kontroverznom menadžeru je Milanov ultimatum Donnarummi da konačan odgovor o novom ugovoru dostavi do 13. juna. Samtra da je Điđo zaslužio drugačiji tretman i da se tako ne posluje.

Sve to su Raiolini izgovori da principe navede kao razlog razlaza sa Milanom. Međutim, svaka priča ima i drugu stranu medalje. Čini se da ne bi bilo drugačije i da je klub drugačije postupao u datim situacijama.