30.6.17.

Ranieri: Donnarumma nije izdajica

Trener Nantesa Claudio Ranieri stao je u odbranu talentovanog Milanovog golmana Gigija Donnarummu.

Donnarumma (18) je odlučio da ne produži ugovor s Milanom koji ističe narednog leta, te je postao omržen kod navijača, koji su ga nazivali izdajicom.

"Ovo nema veze s novcem i smešno je govoriti o izdaji. Temelj problema je da bi igrač obnovio svoj ugovor ako veruje u projekat koji su predstavili novi vlasnici kluba. Talent kao što je Donnarumma treba da bude deo velikog tima. Da li je Milan na nivou pet ili šest vodećih evropskih timova? Novac nije važan, reč je o ambicijama, profesionalnom putu", rekao je Ranieri.

"Ako Donnarumma ode u Real, verovatno bi osvojio dve ili tri titule Lige Šampiona u narednim godinama, zar ne? Normalno je sumnjati, ali optužuju ga da je izdajica. Ako ostane, to će biti najveća Rossonerska ljubav", istakao je Ranieri.

Najvatreniji navijači Milana potajno se nadaju da će prevladati ljubav i da će Donnarumma ostati, iako bi mogao da ode u klubove gde bi imao i bolji ugovor i veće šanse da bude prvak Evrope. Vreme će pokazati kakvu odluku će doneti mladić koji je sa 16 godina prvi put stao na gol seniora Milana.