5.7.17.

Donnarummin brat najplaćeniji golman u Evropi?!

U Italiji sigurno jeste, baš kao i njegov brat, ali u Evropi? Izgleda da je tako...

Jedan od uslova koje je Điđio Donnarumma postavio pred Milan je bio da angažuje njegovog brata koji je daleko od kvaliteta golmana za "Rossonere", ali će se pridružiti "klanu Donnarumma" u klubu.

Ono što zapanjuje je njegova plata, milion evra po sezoni.

On ima veći novac od etabliranih golmana, ali i igrača koji su zvezde prelaznog roka poput Bernardeschija ili Keite Baldéa.

Mlađi brat će zarađivati 6 miliona evra po sezoni, to je izjednačen rekord Buffona koji je svojevremeno imao isto toliko u Juventusu, a stariji je najplaćeniji TREĆI GOLMAN Evrope.

Naime, italijanski mediji su napravili poređenje, jedino Douchez iz PSG-a ima oko 200 000 evra više, ali se on neće zadržavati u Parizu ide na pozajmicu.

Dakle, Antonio Donnarumma neće biti ni na klupi, tu Storari ima prednost, već će biti treći golman, milion evra za treniranje je zaista suma iz snova.

Ali, neće prevazići čoveka koga je Donnarumma skinuo sa gola, Diega Lópeza, Španac je u jednom trenutku kod Mihajlovića bio treći golman, a zarađivao je 2.5 miliona evra po sezoni.

Stariji Donnarumma je inače prošlu godinu proveo u Asterasu iz Tripolisa, Milan ga je svojevremeno slao na pozajmice u niže rangove, branio je jednom i za Genou, to je jedini put da je stao na gol u Seriji A.

U Grčkoj je imao nešto veću platu od 100 000 evra, kako tvrde tamošnji mediji, dakle u Milanu će zarađivati deset puta više.

Dobro je imati mlađeg brata...

Izvor: sportske.net