4.7.17.

GOTOVO! Donnarumma rekao „DA“! Poznati svi detalji i cifre, dobio više para i zaposlio brata!

Znaju se plata i klauzule, a otkriveno je i kakve pare je mladi golman odbio od Paris Saint-Germaina.

Izgleda da je sada stvarno gotovo! Letnja sapunica oko Gianluigija Donnarumme i njegovog ugovora u Milanu će se završiti potpisivanjem nove saradnje. Milan je izbegao da za sitne pare ili čak bez obeštećenja ostane bez najtalentovanijeg golmana sveta. Ali je morao dobro da „savije kičmu“ pred Donnarummom i Raiolom...

Kako javljaju uticajni italijanski novinari i mediji poput Gianluce Di Marzija i Mediaseta, danas je postignut sporazum. Ponedeljak koji se dugo čekao je urodio plodom, obe strane su promenile svoje stavove i mladi golman je prihvatio novu ugovor.

U odnosu na prethodno ponuđeni ugovor koji je odbio, došlo je do bitnih promena. Ugovor će biti na pet godina sa platom od 6.000.000 evra po sezoni što če ga učiniti najplaćenijim igračem u Milanu i jednim od najplaćenijih u Seriji A. Dakle, pare su ipak bile bitne iako je Mino Raiola tvrdio drugačije. Podsetimo, Milanova prva ponuda je iznosila 5.000.000 evra po sezoni za petogodišnji ugovor. Novi ugovor će Rossonere na bruto nivou koštati 60.000.000 evra za pet godina!

Takođe, Milan je pristao na fiksnu otkupnu klauzulu na kojoj je Raiola insistirao i ranije. Ako se Milan ne plasira u Ligu šampiona, Donnarumma će moći da ide za obeštećenje od 50.000.000 evra. Ako se Rossoneri plasiraju u Ligu šampiona, golman će imati fiksnu kaluzulu od 100.000.000 evropskih novčanica.

Takođe, Raiola i Donnarumma su uspeli da ucene Milan i da zaposle Điđovog starijeg brata Antonija. On ima 27 godina i prethodnu sezonu je branio u grčkom Asterasu. Prošao je Milanovu školu, bio nekoliko godina i član prvog tima, ali su ga uglavnom slali po pozajmicama. Ispodprosečan je golman. Donnarummin i Raiolin uslov je bio da Milan vrati Antonija. Rossoneri su popustili. Čak će Donnarumma stariji imati godišnju platu od 1.000.000 evra u Milanu što je daleko iznad njegove realne vrednosti.

Na kraju, otkriveno je da je Gianluigi Donnarumma pre nekoliko dana odbio ponudu Paris Saint-Germaina vrednu 13.000.000 po sezoni!

Potpisivanje novog ugovora se očekuje u narednim danima.