5.7.17.

Milan doveo i sedmo pojačanje posle maratonskih pregovora! Uloženo 158.000.000 evra

Rossoneri završili još jedan veliki posao, igrač sutra u Milanellu.

Maratonski pregovori su završeni, Milan je dobio još jedno veliko pojačanje. Danas u popodnevnim časovima, postignut je konačan sporazum oko transfera Andree Contija iz Atalante. On će biti sedmo pojačanje Rossonera ovog leta…

Pregovori oko Contija su bili možda i najteži od svih dosadašnjih pojačanja. Milan i Atalanta su nekoliko puta prekidali i nastavljali razgovore, ali je presudila velika volja igrača da pređe u Milan. Conti je jasno poručio čelnicima Atalante da neće početi sa treninzima i da je Prodaja Milanu jedino rešenje.

Počelo je tako što je Milan nudio oko 15.000.000 evra, a Atalanta tražila 28.000.000. Završilo se dogovorom da klub iz Bergama dobije 24.000.000 evra za obeštećenje i mladog Mattea Pessinu na čijem dolasku je insistirao trener Gasperini.

Conti će se sutra pojaviti u Milanellu na fizičkim testovima, u petak će odraditi lekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra po sezoni.

Mladi reprezentativac Italije je poslednji u nizu Atalantinih bisera koji su promenili klubove posle fenomanalne prethodne sezone. Ranije ga je želelo i Inter, ali je on po svaku cenu hteo u Milan. Tamo će će biti dugoročno rešenje na poziciji desnog beka, a alternative će mu biti kolega iz malde reprezentacije Calabrija. Ovo vrlo verovatno znači i odlazaka iskusnog Abatea… Atalanta je kao zamenu dovela Timothyja Castagnu iz Genka.

Dovođenjem Contija, Milan je nastavio sa sjajnom serijom poteza u prelaznom roku. Pre njega su dovedeni Mateo Musacchio, Franck Kessié, Ricardo Rodríguez, André Silva, Fabio Borini i Hakan Çalhanoğlu. Računajući obavezne otkupe pozajmica Kessiéja i Borinija, kao i bonuse u drugom transferima, Milan je do sada uložio 158.000.000 evra u dovođenje pojačanja.

Očekuju se još jedan napadač, vezosta i štoper do kraja prelaznog roka.