19.7.17.

Milan odbio 25.000.000 za Susa! Sanches i Belotti su sve bliže, steže se obruč

Rossoneri još nisu završili prelazni rok, biće zanimljivo...

Milan je doveo devet pojačanja, potrošio preko 200.000.000 evra ali još nije kraj! Poznato je da su dovođenje napadača i prodaja nekih suvišnih igrača prioritet Rossonera u narednim danima, ali biće tu još zanimljivih operacija...

Poslednje vesti iz Italije glase da su Rossoneri odbili ponudu Tottenhama od 25.000.000 evra za španskog ofanzivca Susa. On je bio možda i najbolji igrač Milana u prošloj sezoni i jedan od retkih iz tog sastava koji vog leta nije planiran za prodaju. Pochettino ga odavno juri i Tottenham se nadao da će za 25.000.000 evra završiti posao, ali je stigao negativan odgovor sa San Sira.

Situacija sa Susom ipak nije još definisana. Igrač je ušao u poslednju godinu ugovora prema kojem zarađuje samo 1.000.000 evra po sezoni. Sa čime ne spada u grupu bolje plaćenih igrača u timu. Pogotovo posle ovakvog prelaznog roka. Uostalom, isti novac trenutno zarađuje Donnarummin brat koji će biti treći golman i koji je potpuno suvišan u ekipi.

Suso je izrazio želju da potpiše novi ugovor, Milan je obećavao da želi nastavak saradnje, ali okleva da španskom ofanzivcu dostavi konkretnu ponudu sa povećanjem plate. A sada su odbili i 25.000.000 evra od Tottenhama...

Milan je već zaradio 30.000.000 od prodaja Kucke, Lapadule i De Sciglija. Očekuje se još od transfera Bacce, Nianga, Palette, Vangionija, Elyja, možda i Sose, Josè Maurija, Gómeza... Suso nije bio u grupi za prodaju, ali ako Tottenham dođe sa većom ponudom, a igrač ne dobije ugovor koji tako dugo čeka, moguće je da će on biti najveća prodaja Rossonera ovog leta.

Istovremeno se radi na dovođenju toliko čekanog napadača. Aubameyang od danas više nije opcija jer ostaje u Dortmundu, Real i dalje ne da popust za Moratu i traži prevelikih 90.000.000 evra, tako da Andrea Belotti ostaje meta broj jedan. Italijanski mediji tvrde da se Milan dogovorio sa popularnim Galom. Čeka ga Shevchenkova „sedmica“ (Ukrajinac je Belottijev idol) i on sve više vrši pritisak na Torinovog gazdu da ga pusti u Milan.

Međutim, Urbano Cairo traži ili 100.000.000 evra u kešu ili 80.000.000 plus Nianga i Palettu koje želi Siniša Mihajlović. Milanova ponuda od 40.000.000 evra pus Niang i Paletta je već odbijena, ali sada se govori da će se dve strane naći na „pola puta“. To je 60.000.000 evra, Niang i Paletta za Belottija! Jer, ni Cairo nema previše opcija da uzme planirani keš od Belottija. Pogotovo otkako se Chelsea preorijentisao na Agüera. Vreme u ovom slučaju radi više za Milan, nego za Torino...

Belotti je sve bliže dresu Rossonera, ali direktorski tandem ne odustaje ni od Renata Sanchesa. Portugalski vezista je razočarao u Bayernu, minhenski klub želi da ga proda, ali da na kraju ne izgubi novac na njemu. Na početku je bila određena cena od 40.000.000 evra, ali to niko ne želi da plati jer je Sanches postao rizik posle onakve sezone.

Milan ga želi na pozajmicu, Ancelotti i Rummenigge su već priznali da razmišljaju o toj opciji. Ali se traži model pozajmice za Portugalca. Milan trenutno nudi između 5.000.000 i 6.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu, koja bi na kraju imala obavezan otkup ugovora. Bavarci razmišljaju... Boljih opcija nemaju.